Union Berlin: Mindennap érzem, fel akarnak építeni – Schäfer

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.04.13. 21:46
null
Az Union edzője, Urs Fischer magyaráz Schäfer Andrásnak. A középpályás érzi a bizalmat Kelet-Berlinben (Fotó: AFP)
Schäfer András saját bevallása szerint mostanra teljesen beilleszkedett új labdarúgócsapatába, az Union Berlinbe – mondta el az M1 műsorában, amit az MTI szemlézett.

 

„A fővárosi rangadón a gólpassznál is jobban örültem, hogy jól ment a játék. Nem vagyok türelmetlen, az sem baj, ha csak a következő szezonban leszek először kezdő. Így is játszottam már a Bayern München, a Borussia Dortmund ellen és a Hertha elleni berlini derbin is” – mondta az M1 aktuális csatornának a 23. születésnapját szerdán ünneplő középpályás, Schäfer András.

A 17-szeres válogatott futballista a német bajnoksággal kapcsolatban azt emelte ki, hogy nem a futás mennyisége a lényeg, hanem annak sebessége és dinamikája, de úgy érzi, kezd belejönni.

„A Stuttgart ellen volt egy rosszabb meccsem, utána egy órán át videón elemeztük azt a 25 percet, amit a pályán töltöttem. Engem feldobott, hogy ennyire foglalkoznak velem, mert minden nap érzem, hogy fel akarnak építeni” – mondta Schäfer, aki a téli átigazolási időszakban a szlovákiai DAC-tól igazolt a német fővárosba.

A válogatott kapcsán kifejtette, hogy a júniusi négy Nemzetek Ligája-mérkőzésen azt szeretnék, ha minél többet birtokolnák a labdát, egyúttal jó lenne minél nagyobb meglepetést okozni.

„Az ilyen meccsekért érdemes elkezdeni focizni” – fogalmazott Schäfer az Európa-bajnok olaszok, az Eb-ezüstérmes angolok, valamint a németek elleni találkozók kapcsán.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik