Isco mégsem lesz Schäfer András csapattársa (Fotó: AFP)

 

Hétfőn rengeteg futballrajongót hozott lázba Christopher Trimmel, aki Instagram-bejegyezésében egyenesen Iscónak ajánlotta a városi rivális Hertha elleni derbigyőzelmet (2–0). Több csapattársa nevető emoji ikonnal kommentelt a meghökkentő poszt alá, Jamie Leweling pedig hozzászólásában azt írta: ˜„Most bár biztos jön.” A spanyol reagált, méghozzá egy bicepszemojival.

Sokan azt gondolták, hogy csak viccelődnek a játékosok, de a Sky Sport is úgy értesült, a kelet-berliniek az idény végéig szóló szerződéssel magukhoz csábítanák a támadó középpályást. Egy nap alatt viszont minden megváltozott, kedden biztossá vált: Isco nem lesz az Union Berlin játékosa.

„Jó lett volna látni Iscót Union Berlin-mezben játszani, de nekünk is megvannak a határaink. A kérései átlépték ezeket annak ellenére, hogy korábban már megállapodtunk. Ezért nem jön létre az átigazolás” – mondta Oliver Ruhnert, a klub ügyvezető igazgatója.


A Real Madriddal ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Isco az őszi szezonban a Sevillában szerepelt, ám ott decemberben szerződést bontott – azóta nincs csapata. Sajtóhírek szerint Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik együttese, az RB Leipzig is szívesen látná a „királyiak” korábbi játékosát, vele pótolná a combhajlítóizom-szakadást szenvedő Dani Olmót.

Viharos távozás Sevillából
Isco kapcsolata a Sevillával akkor romlott meg, amikor a klub a pocsék idénykezdet miatt menesztette Julen Lopetegui vezetőedzőt. A helyzet tovább súlyosbodott, amikor a 30 éves játékos a sportigazgató Monchival is összerúgta a port – ezek után a gárda új szakvezetője, Jorge Sampaoli is közölte a klubvezetéssel, hogy nem számít a szebb napokat látott labdarúgóra, mert az látványosan kíméli magát, és nem tesz meg mindent a csapatért.
B. D. K.