UEFA: bajban a Red Bull? A Leipzig és a Salzburg közül csak az egyik indulhat?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.23. 08:46
null
Gulácsi Péterék lemaradhatnak a BL-ről? (Fotó: AFP)
Osztrák lapértesülés szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályai alapján csak egy Red Bull által működtetett csapat indulhat a nemzetközi porondon a következő idényben.

 

A Salzburger Nachrichten cikkében azt írja, az UEFA előírásai alapján nem indulhat a nemzetközi porondon két (vagy több) olyan klub, melyet ugyanaz a szponzor, szervezet vagy tulajdonos irányít. Előfordulhat, hogy a német élvonalban második helyen álló RB Leipzig és az osztrák első osztályban éllovas Red Bull Salzburg közül csak egy szerepelhet az UEFA sorozataiban a 2017–2018-as évadban – az együttesek tabellán elfoglalt pozíciója alapján jelen állás szerint a Bajnokok Ligájában.

A szövetség a szezon végén dönt arról, hogy indulhat-e a két RB a nemzetközi porondon.

Ugyanakkor a Salzburgnál a Red Bull már nem tulajdonos, csupán főszponzori megállapodás köti az osztrák klubhoz (papíron). Formálisan nincs köze egymáshoz a két egyesületnek, de az átigazolások, a pénzmozgások és a vezetői tisztségek között sok az ennek ellentmondó jelenség.

„Meggyőződésem szerint a Leipzig és a Salzburg is indulhat a nemzetközi kupában” – mondta Christoph Freund, a Salzburg sportigazgatója.

Ha az UEFA úgy dönt, csak az egyik együttest engedi indulni, könnyen lehet, a Gulácsi Pétert is soraiban tudó Leipzig húzza a rövidebbet, mert a szövetség a bajnoki tabellán előkelőbb helyen végző csapatot részesíti előnyben.

A Salzburger Nahcrichten szerint ötven-ötven százalék az esély arra, hogy az UEFA mindkét, Red Bullhoz köthető klubot engedi indulni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik