U21-es Eb: A Google-ra azért nem lesz szükségem – Stefan Kuntz

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2021.03.24. 08:49
null
Májusban visszatérne Magyarországra (Fotó: AFP)
A német szövetségi edzőnek, Stefan Kuntznak nem lesz szüksége Google-ra a megtizedelt magyar keret miatt, csapatával a továbbjutás a cél a csoportból.




A német U21-es válogatottnál minden az előzetes tervek szerint halad: a frankfurti járat hétfő kora délelőtt Budapesten landolt, a csapatbusz 14 óra körül begurult a gárdonyi Vital Nautis szálloda parkolójába, majd este fél hatkor Stefan Kuntz szövetségi edző pályára vezényelte huszonkét játékosát. A szerdai csoportellenfél első magyarországi tréningjének egyetlen hiányzója volt, Maxim Leitsch igazoltan volt távol, aznap este ugyanis a Bochum középső védőjeként játszott 90 percet a Düsseldorf ellen 3–0-ra megnyert német másodosztályú bajnokin.

A sérüléstől és betegségtől megtépázott magyar korosztályos válogatott kapcsán is voltak kérdések Stefan Kuntz sajtótájékoztatóján.

„Hiába a sok hiányzó, a Google-ra azért nem lesz szükségem, mivel van egy hasznos és jó háttérstábom, amely elemezi az ellenfelek játékát és labdarúgóit    – mondta a német szövetségi edző.– Minden információ a rendelkezésemre áll, amely a felkészüléshez kell. Mi játszunk először a magyarokkal, ugyanakkor az ellenfél helyett magunkra szeretnénk összpontosítani. Készen állunk az Európa-bajnokságra, az a célunk, hogy május végén ismét Magyarországra jöjjünk, mert ez azt jelentené, hogy továbbjutottunk a csoportból.”

A tornán Youssoufa Moukoko játéka lehet a középpontban: a Borussia Dortmund támadója tizenhat évesen léphet pályára a német U21-es válogatottban, amelynek minden idők legfiatalabbja lehet – sőt, a korából adódóan még a 2027-es U21-es Európa-bajnokságon is pályára léphet.

„Hatalmas a különbség az utánpótlás- és a felnőttfutball között, a két szint között mi vagyunk az átmenet   – nyilatkozta az U21-es keretbe először beválogatott csatár kapcsán Stefan Kuntz.  – Edzőként szeretném megteremteni neki azt a közeget, amelyben jól érezheti magát, s ha játszik, képes lehet megmutatni, mi van benne. Nyilvánvaló, hogy akik először tartanak a csapattal, némileg visszafogottabbak társaiknál. A húzóemberektől ezért azt kértem, hogy segítsenek nekik a beilleszkedésben. Ám elárulhatom, ha Youssoufa Moukokóra pillantok, az az érzésem, hogy nincs miért aggódnunk.”

A magyar szövetségi edző, Gera Zoltán kezdés előtti gondolatairól itt olvashat.

U21-ES EB, AZ A-CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ (március 24.)
Magyarország–Németország (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 21.00
Románia–Hollandia (Budapest, Bozsik Aréna) 21.00
2. FORDULÓ (március 27.)
Magyarország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00
Németország–Hollandia (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 21.00
3. FORDULÓ (március 30.)
Hollandia–Magyarország (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 18.00

Németország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00

A MAGYAR U21-ES VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Bese Balázs (Budafok), Kovács Péter (Budaörs), Auerbach Martint (Puskás Akadémia)
Védők: Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Haladás), Tamás Olivér (Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia)
Középpályások: Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)
Támadók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Skribek Alen (Budafok), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (DVSC), Bukta Csaba (Altach), Bíró Bence (MTK)
Szövetségi edző: Gera Zoltán

A NÉMET U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Markus Schubert (Eintracht Frankfurt), Finn Dahmen (Mainz), Lennart Grill (Bayer Leverkusen)
Védők: Josha Vagnoman (Hamburg), David Raum (Greuther Fürth), Nico Schlotterbeck (Union Berlin), Amos Pieper (Arminia Bielefeld), Stephan Ambrosius (Hamburg), Ismail Jakobs (1. FC Köln), Malick Thiaw (Schalke 04), Maxim Leitsch (VfL Bochum), Ridle Baku (VfL Wolfsburg)
Középpályások és támadók: Niklas Dorsch (Gent), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund), Arne Maier (Hertha BSC), Jonathan Burkardt (Mainz), Lukas Nmecha (Anderlecht), Mërgim Berisha (Salzburg), Salih Özcan (1. FC Köln), Anton Stach (Greuther Fürth), Florian Krüger (Erzgebirge Aue), Vitaly Janelt (VfL Bochum), Mateo Klimowicz (VfB Stuttgart)
Szövetségi edző: Stefan Kuntz

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik