Schalke: a Liverpoolhoz távozott, az Arsenaltól érkezett védő

Vágólapra másolva!
2021.02.01. 23:22
null
Mustafi több mint 150 meccset játszott az Arsenalban (Fotó: AFP)
Nagyüzemet bonyolít a német élvonal sereghajtója, a Schalke a téli átigazolási időszak utolsó óráiban: előbb kölcsönadta fél évre a Liverpoolnak a 20 esztendős török védőt, Ozan Kabakot, majd percekkel később bejelentette, hogy a következő fél évben a csapat játékosa lesz az Arsenaltól érkező Shkodran Mustafi.

Amiről hétfő délben még csak feltételes módban írtunk, estére valóra vált: Ozan Kabak az idény végéig szóló kölcsönszerződést írt alá Liverpoollal, a Schalke 1 millió angol font (1.13 millió euró) kölcsönadási díjat kap cserébe, de ez az összeg a 20 éves védő szereplésétől függően további félmillió angol fontnak megfelelő összeggel nőhet. Ráadásul, kölcsönös elégedettség esetén a nyáron a Liverpool 18 millió fontért (kb. 20.5 millió euró) végleg megszerezheti Kabak játékjogát.

A Schalke nem sokáig várt, hogy a távozó török pótlásáról gondoskodjon, kevéssel este 11 óra után ugyanis bejelentette, hogy fél évre szerződtette az Arsenaltól érkező német világbajnokot, Shkodran Mustafit. Erről az átigazolásról a felek egyelőre bővebb információval nem szolgáltak, ugyanakkor sajtóhírek szerint ingyen érkezett a gelsenkircheniekhez, miután az Arsenalnál hétfőn felbontották a szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik