Leipzig: Werner Szoboszlaiék csapattársa lett – hivatalos

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.08.09. 19:28
null
Fotó: RB Leipzig
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig hivatalos honlapján bejelentette Timo Werner szerződtetését.

 

Korábban a Nemzeti Sport is beszámolt róla, hogy a Chelsea eladja Timo Wernert az RB Leipzignek – a 26 éves támadó két éve innen szerződött az angol klubhoz 53 millió euróért. A lipcseieknél eltöltött korábbi négy éve alatt, 2016-tól 2020-ig, 95 gólt szerzett 159 meccsen, ezzel a klub történetének legeredményesebb játékosa.

A legutóbbi két évben a Chelsea-vel Bajnokok Ligája-győztes lett, megnyerte az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnoki címet is.

Werner új kontraktusa 2026-ig szól, és a szerdai edzésen várhatóan már részt is vesz. A 11-es mezszám lesz az övé.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra a Leipzigben játszhatok – mondta Werner. – Nagyszerű időszakot töltöttem itt 2016 és 2020 között, újoncként fantasztikusan futballoztunk. Felemelő érzés volt, hogy a klub legeredményesebb játékosaként mentem el 2020-ban, de ez már a múlt. Előrenézek, mert jómagam és a csapat is fejlődött az elmúlt két esztendőben. A Chelsea-vel is remek két évadot tölthettem el, hálás vagyok a sorsnak, hogy Bajnokok Ligája-győztes lehettem. Sokat akarunk nyerni a régi-új csapatommal, és első lipcsei játékosként szeretném elérni a száz gólt.”

A Lipcse nagyon tevékeny az átigazolási piacon, húszmillió euróért elviszi Angelinót a Hoffenheim (éppen onnan érkezett a minap David Raum), Konrad Laimer pedig egyre közelebb áll ahhoz, hogy a Bayern Münchenhez igazoljon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik