RB Leipzig: Szoboszlai reagált a távozásáról szóló pletykákra

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.14. 10:52
null
Szoboszlai Dominik egyelőre nem gondolkozik a váltáson (Fotó: AFP)
Korábban beszámoltunk róla, hogy a német Bundesligában szereplő RB Leipzig magyar válogatott játékosát, Szoboszlai Dominikot szóba hozták a Real Sociedaddal, illetve az Olympique Marseille-jel is. Szoboszlai a Bildnek adott szerdai interjújában reagált a távozásáról szóló pletykákra.

 

Gerard Romero spanyol újságíró május végén arról adott hír, hogy Szoboszlai Dominik a spanyol élvonalbeli Real Sociedadhoz igazol. A futballista menedzsere, Esterházy Mátyás szinte rögtön cáfolta az értesülést, és most a 21 éves középpályás is elismerte, jelenleg nem gondolkozik a váltáson.

„2026-ig szól a szerződésem. Nem gondolkodtam azon, hogy bármit is csináljak. Ha valami történik, az megtörténik. De jelenleg nem gondolkodom a váltáson” – szemlézte a magyar válogatott játékos Bildnek adott interjúját a laola1.at.

A fiatal futballista négyszer nyerte meg az osztrák bajnokságot korábbi csapatával, a Salzburggal, s a német lapnak elmondta, a célja a lipcseiekkel is a bajnoki cím megszerzése.

Szoboszlai 2021 januárjában, 22 millió euró fejében igazolt az RB Leipzighez, amelynél az első fél idényében makacs sérülése miatt nem léphetett pályára. Debütálására a mögöttünk hagyott idény elején, tavaly augusztusban kerülhetett sor, azóta minden sorozatot figyelembe véve 45 tétmérkőzésen tíz gólt szerzett, és kilenc gólpasszt adott a Német Kupa-győztes lipcseieknél.

A Bundesliga elmúlt idényében 4. helyen végző RB Leipzig játékosai – köztük Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik – szombatig az ausztriai Aigen im Ennstalban edzőtáboroznak, ahol többek között az angol élvonalban szereplő Southamptonnal is összemérik erejüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik