RB Leipzig: Szoboszlai és Orbán több statisztikában is csapatuk legjobbjai

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.03.23. 10:32
null
Orbán és Szoboszlai több mutatóban is kiemelkednek a Lipcséből (Fotó: AFP)
A válogatott szünetet kihasználva a német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig különböző statisztikai mutatókat közölt honlapján a játékosairól, és ez alapján a klub magyar légiósai, Szoboszlai Dominik illetve Willi Orbán több kategóriában is kiemelkedően teljesítenek.

Futógyorsaságban csak lipcseiek német válogatott csatára, Timo Werner (35.47 km/óra) előzi meg Szoboszlait, a magyar nemzeti csapat kapitánya nem sokkal lemaradva tőle, 35.21 km/órával a második a házi rangsorban.

Előkészítésben viszont már egyértelműen Szoboszlai (53) viszi a prímet, az őt követő David Raumnál már csak 34 gólhelyzetet ígérő átadást számoltak össze a Leipzig statisztikusai. Természetesen ezek a helyzetek nem végződtek mind góllal, mégis jól mutatja, kiktől várhatják a társak a „forintos labdákat”.

A legtöbb kapura lövés André Silva (56) nevéhez fűződik eddig a csapatból a Bundesliga-idényben, majd jön két támadó, Christopher Nkunku (48) és Werner (40), majd negyedikként 38-cal Szoboszlai.

A legnagyobb pontossággal Willi Orbán (91.81 százalék) passzol a jelenleg a bajnokság ötödik helyén tanyázó együttesben, őt védőtársa, Josko Gvardiol követi (91.32 százalék), míg Szoboszlai 85.29 százalékkal a harmadik ebben a kimutatásban.

A legtöbb párharcot Orbán nyeri meg (63 százalék), itt szintén Gvardiol (62.5 százalék) a második.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik