Szoboszlai Dominik nem érti, miért kérdezik minidg Haalandról (Fotó: Twitter/RB Leipzig)
Szoboszlai Dominik nem érti, miért kérdezik mindig Haalandról (Fotó: Twitter/RB Leipzig)

 

Az RB Leipzig három magyar játékost (Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szoboszlai Dominik) is foglalkoztat, Szoboszlairól kiderült, ugyan nem a korábbi sérülése újult ki, ám kisebb húzódással bajlódik, ami azt eredményezte, hogy egyedül kell edzenie, állítása szerint azonban pénteken újfent a csapattársaival készül az idénykezdetre.

„Nem ígérhetem, hogy az első mérkőzésen, a Sandhausen elleni kupameccsen bevethető leszek, de előre tekintek. Nem egyszerű feldolgozni, ha egy játékosnak ilyen sok időt kell hagynia sérülés miatt, ám ez egy új kezdet számomra" – mondta Szoboszlai Dominik, hozzátéve: nem befolyásolták magyar csapattársai, amikor Lipcsébe igazolt.

A magyar válogatott játékos nem érti teljesen, miért kérdezik mindig Erling Haalandról, és a kettejük közti baráti kapcsolatról.

„Mindig ugyanazt a kérdést kapom. Miért kérdeznek mindig Haalandról? Igen, szoktunk beszélgetni, de mindketten a saját karrierünkre koncentrálunk, és a fociról nem diskurálunk."

Szoboszlai korábbi salzburgi, egyben jelenlegi edzőjéről, Jesse Marschról is beszélt.

„Tudja, mire vagyok képes, és én is tudom, hogy ő mire képes. Ugyanakkor Lipcsében még bizonyítanom kell" – fogalmazott a 2019–2020-as idényben az osztrák liga legjobbjának megválasztott középpályás.