Ha az RB Leipzig feljut a Bundesligába, egyértelműen a Red Bull-konszern vezető futballcsapata lesz (Fotó: Reuters)

A klubok közötti egyeztetések témájáról a Red Bull-csapatok sportigazgatója, Ralf Rangnick beszélt a Profil magazinnak.

„Németországban teljesen más dimenzióban van a futball, a második ligás RB Leipzignak több nézője van, mint az osztrák élvonalbeli csapatoknak. Ostobák lennénk, ha nem ajánlanánk fel a Salzburg játékosainak a szintlépést Németországba” – mondta Rangnick.

„Ha az osztrákok kiesnek az európai kupaküzdelmekből, nagyon érdekes lesz megnézni, milyen átigazolások jönnek a télen” – mondta az RB Leipzig riválisának számító Kaiserslautern klubvezetője, Stefan Kuntz.

Rangnick az RB Leipzig előrelépésével „felhozó” szerepet szán az RB Salzburgnak, és egyértelmű, hogy ha a lipcseiek feljutnak a Bundesligába – jelenleg az osztályozós, harmadik helyen állnak az Ingolstadt és a Fortuna Düsseldorf mögött –, akkor az RB Leipzig lesz a konszern első számú csapata.

A Gulácsi Pétert is alkalmazó salzburgiak keretéből a Sport1 szerint egyelőre négy játékos átigazolása kerülhet terítékre: a szlovén válogatott középpályás Kevin Kampl, a brazil védő André Ramalho, illetve a belga középpályás Massimo Bruno és az osztrák válogatott támadó Marcel Sabitzer mehet Lipcsébe. Utóbbi két futballista az RB Leipzig játékosa, kölcsönben szerepelnek Salzburgban.