RB Leipzig: Kalmár Zsolt a Bundesligában bizonyítana

Vágólapra másolva!
2016.08.03. 17:51
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) idén először szereplő RB Leipzig kerete még nem végleges a soron következő szezonra, lehetséges, hogy Kalmár Zsoltot ismét kölcsönadja a klub.

Kalmár Zsolt az RB Leipzig csapatával kezdte meg a felkészülést, amelynél az idény előtti mérkőzéseken rendre egy félidőnyi játéklehetőséget kapott eddig, hogy bizonyítson. Ralph Hasenhüttl, az idén nyáron kinevezett új vezetőedző elmondta a 21 éves játékosnak, hogy megadja neki a lehetőséget:

„Az edző azt mondta, kapok egy esélyt. Meg akarom mutatni, hogy élni tudok vele. A következő szezonban a lipcsei csapattal szeretnék szerepelni a Bundesligában" – mondta Kalmár a Kickernek.

A tehetségét nem vonják kétségbe Lipcsében, sőt, kiemelik, hogy megfelelő úton halad a nagy babérokra törő játékos. „Sokat dolgoztam a fizikumomon, és jelen pillanatban jó állapotban vagyok" – folytatta a magyar labdarúgó, aki rövid idő alatt két kiló izmot szedett fel magára, így a 185 centiméteres magasságához már 80 kilogramm testtömeg párosul.

A legutóbbi tesztmeccseken mutatott teljesítményével elégedett a válogatott futballista: „eléggé sokat játszottam, és a Würzburg ellen egy gólpasszt is sikerült adnom" – mondta a fiatal labdarúgó, akinek még három lehetősége van, hogy bebiztosítsa helyét a lipcseiek keretében. Augusztus 4-én a Torino, 6-án az Eibar, 9-én pedig az osztrák másodosztályban szereplő Liefering ellen lép pályára az RB Leipzig, majd augusztus 20-án már a Német Kupában kezdi meg a szereplését a gárda.

Kalmár Zsolt elmondta, legszívesebben maradna Lipcsében, de jelenleg számára a legfontosabb tényező az, hogy minél többet tudjon játszani. A magyar középpályás a 2015–2016-os szezon második felét a német másodosztályban szereplő – majd a szezon végeztével kiesett – FSV Frankfurtban töltötte kölcsönben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik