RB Leipzig: a vezérigazgató is megszólalt a Szoboszlai-pletykáról

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.28. 13:11
null
Az RB Leipzig vezérigazgatója elmondta: Szoboszlai Dominik marad a klubnál (Fotó: AFP)
Pénteken mi is beszámoltunk arról, hogy Szoboszlai Dominik menedzsere, Esterházy Mátyás cáfolta Gerard Romero spanyol újságíró értesülését, miszerint az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója még ezen a héten a spanyol élvonalbeli Real Sociedadhoz igazol. Egy nappal később a lipcseiek vezérigazgatója, Oliver Mintzlaff is megszólalt a pletykáról, és elmondta, hogy a 21 éves középpályás marad a klubnál.

 

Finoman szólva is meglepő hírrel állt elő Gerard Romero spanyol újságíró péntek este a Twitter-oldalán: azt írta, hogy Szoboszlai Dominik még a héten San Sebastiánba utazik, hogy véglegesítse az átigazolását a Real Sociedadhoz. Az értesülést Esterházy Mátyás, a magyar válogatott játékos ügynöke az olasz átigazolási gurunak, Fabrizio Romanónak kategorikusan cáfolta.

Szombaton Oliver Mintzlaff vezérigazgató is reagált a pletykára.

„Persze, hogy marad az RB Leipzigben. Ezt a tanácsadójával is megbeszéltük – és a játékos kívánságát is figyelembe vettük – mondta a Bildnek a vezető. – Dominik fantasztikus játékos, aki az elmúlt idényben megmutatta, hogy nagyszerűek a képességei. Vele tervezünk.”

Szoboszlai Dominik 2021 januárjában, 22 millió euró fejében igazolt a Leipzighez, amelynél az első fél idényében makacs sérülése miatt nem léphetett pályára. Debütálására a mögöttünk hagyott idény elején, tavaly augusztusban kerülhetett sor, azóta minden sorozatot figyelembe véve 44 mérkőzésen tíz gólt szerzett, és kilenc gólpasszt adott a Német Kupa-győztes „bikáknál”.

A 21 esztendős támadó középpályás szerződése 2026 nyarán jár le Lipcsében, piaci árát a Transfermarkt 28 millió euróra becsüli.

A Real Sociedad a hatodik helyen végzett a spanyol bajnokság 2021–2022-es kiírásában, így az RB Leipziggel ellentétben „csak” az Európa-ligában szerepelhet a következő idényben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik