RB Leipzig: a sportigazgató szerint nem lehetetlen a bajnoki cím elérése

Vágólapra másolva!
2022.12.21. 12:28
null
Szoboszlaiék a Bayernnel találkoznak legközelebb a Bundesligában (Fotó: AFP)
Max Eberl, a három magyar futballistát is foglalkoztató RB Leipzig új sportigazgatója szerint nem elképzelhetetlen, hogy a csapat megnyerje a német bajnokságot.


„A három nagy közül a Bayern München mérföldekkel előrébb tart, mert több évtizedes munkával anyagilag is előnyt kovácsolt magának. A Lipcsének és a Dortmundnak is ezt kell tennie” – mondta a szakember a Sport Bildnek.

Hozzátette: tisztában van azzal, hogy a sikerhez szerencse is kell.

„Ha az ember valami különlegest akar elérni, ahhoz sok mindennek össze kell jönnie. De a futballban ezzel együtt az a szép, hogy érdemes harcolni, még ha kicsinek is tűnik az esély” – fogalmazott a 49 éves Eberl.

A Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig – amely jelenleg harmadik a Bundesliga tabelláján – a világbajnoki szünet után, január 20-án éppen a címvédő és listavezető Bayernt látja vendégül.

Eberl az interjúban hangsúlyozta, a céljuk elsősorban az, hogy tehetségeket találjanak és a klubhoz csábítsák őket.

„A Lipcse ezeknek a futballistáknak tud sokat kínálni: nemcsak anyagi lehetőségeket, hanem játékperceket, perspektívát, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhetnek, és trófeákat nyerhetnek” – mondta a hónap elején munkába állt új sportigazgató.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik