Orosz–ukrán háború: a Dortmund elnöke felajánlotta a segítséget a riválisnak

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.02.27. 15:44
null
A Schalke már a hétvégi mérkőzésén is a Gazprom felirat nélkül lépett pályára (Fotó: AFP)
A német Bild információja szerint a Schalke tulajdonosa, Bernd Schröder elfogadta Aki Watzke, a rivális Borussia Dortmund első emberének segítségét abban az esetben, ha a gelsenkircheniek döntése miatt megszakadna a Gazprommal kötött főszponzori szerződés.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk az orosz–ukrán háború miatt a Schlake vezetősége úgy döntött, hogy eltávolítja a mezéről a orosz főszponzor Grazpom nevét.

A Dortmund tulajdonosa, Watzke a ZDF-nek adott szombati nyilatkozatában elmondta, a német csapatoknak együttérzőnek kell lennie, és megoldást kell találniuk arra, hogyan tudnak segíteni a Schalkén. Hozzátette, a rivalizálás ellenére segíteni akar a gelsenkirchenieknek. „Nagyon örülök annak, hogy a klub kiállt, és megtette ezt a lépést. Az együttes nagyon fontos része a német futballkultúrának, és örülök, hogy az új vezetés egyértelmű, és tiszta üzenetet közvetít annak ellenére, hogy ez a szponzori megállapodás végét is jelentheti."

A német Bild legfrissebb információja szerint Bernd Schröder, a Schalke tulajdonosa felhívta Watzkét, és elfogadta a Dortmund első emberének ajánlatát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik