NL: Az Eb-elődöntő a minimális cél – Joachim Löw

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.14. 13:39
null
Joachim Löw ezúttal is tehetséges kerettel dolgozhat együtt az Európa-bajnokságra készülve (Fotó: AFP)
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint az elődöntőbe jutás a minimális cél csapata számára a jövő évi, 2021-es Európa-bajnokságon.

Mint arról beszámoltunk, Németország kedden 3–3-as döntetlent játszott hazai pályán Svájc ellen egy olyan meccsen, ahol a vendégek már két góllal is vezettek. A németek ezzel bő egy hónapon belül másodjára ikszeltek Svájccal, de szövetségi kapitányuk, Joachim Löw úgy gondolja, hogy semmi ok az aggodalomra.

„A hibák néha benne vannak a játékban, de ezekből tanulhatunk, és erősebbek lehetünk a folytatásban"– fogalmazott Löw.

A 60 esztendős vezetőedző az ARD televíziónak a jövő évi, 2021-es Európa-bajnoksáról, és csapata ottani céljairól is beszélt.

„Amikor kiutazunk egy Európa-bajnokságra, akkor mindig az a cél, hogy a lehető legmesszebb jussunk el. Jelen esetben a minimális cél az elődöntő elérése– kezdte Löw. – „A potenciál megvan a válogatottban, és ha néhány apróságot kijavítunk, akkor rendben leszünk."

A németek a Nemzetek Ligájában az A divízió 4. csoportjában négy forduló után 6 ponttal másodikok. Az élen Spanyolország áll 7 ponttal, harmadik Ukrajna (6 pont), negyedik Svájc (2). Németország november 14-én az ukránokat fogadja, három nappal később pedig a spanyolok vendégeként zárja a Nemzetek Ligája-idényt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik