Németország: Thomas Müllerék mégis válogatottak lehetnek

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.12.07. 19:09
null
Thomas Müller (balra) vajon még nevethet a német válogatott edzésén? (Fotó: AFP)
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn kijelentette, hogy teljes mértékben hisz átformált csapatában, de nem zárja ki, hogy szükség esetén visszahívja Thomas Müllert, Jérome Boatenget és Mats Hummelst a keretbe – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Az MTI beszámolójában emlékeztetett, a szakvezető a 2018-as oroszországi világbajnokság óta áll a kritikák kereszttüzében, mivel csapata címvédőként nem jutott tovább a csoportkörből. A jövője azután vált kérdésessé, hogy a válogatott november 17-én 6–0-ra kikapott Spanyolország vendégeként a Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.

Löw – aki 2006 óta rekordot jelentő 189 mérkőzésen ült a német kispadon – szerződése a 2022-es katari világbajnokság végéig szól, és amikor a német szövetség november végén megerősítette a posztján, kiderült, hogy akár a 2024-es, németországi Európa-bajnokságon is vezetheti a válogatottat.

A 60 éves kapitány hétfői (az MTI által lekövetett) sajtótájékoztatóján elismerte, hogy haragot és csalódást érzett a sevillai vereség miatt, de soha nem veszítette el a motivációját, és nem gondolt a lemondásra.

„A spanyol meccsen kívül jól teljesített ez a fiatal válogatott, amely fejlődik és jó úton halad. Bízunk a csapatban és a játékosokban. Sok lehetőség rejlik bennük, szép jövő előtt állunk” – vélekedett a távirati iroda beszámolója szerint.

Löw most először mondta azt, hogy nem zárja ki az egy ideje mellőzött, világbajnok Müller, Boateng és Hummels visszahívását, de hangsúlyozta, hogy jelenleg nem lát okot erre.

„Mindent megteszek a csapat sikere érdekében, és mindig azt mondtam, ha jövőre úgy látjuk, hogy a csapatnak szüksége van rájuk, akkor cselekedni foguk” – idézte nyilatkozatát az MTI.

A németek a jövő évi kontinensviadalon a világbajnok francia és az Európa-bajnoki címvédő portugál csapat mellett a mieinkkel vannak azonos négyesben, mérkőzéseiket Münchenben játsszák – tekintett előre beszámolójában a hírügynökség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik