Németország: szeretnék visszakerülni a válogatottba – Götze

Vágólapra másolva!
2020.10.08. 16:41
null
Mario Götze legutóbb 2017-ben lépett pályára a német válogatottban (Fotó: AFP)
Miután némi meglepetésre a PSV Eindhoven labdarúgócsapatához igazolt, Mario Götze kijelentette, a jövőben szeretne visszakerülni a német válogatottba is.

 

„Mindenképpen szeretnék visszatérni a nationalelfbe” – mondta csütörtöki hivatalos bemutatásakor a támadó középpályás, aki kétéves szerződést írt alá a holland klubbal.

„Huszonnyolc éves vagyok, még nagy céljaim vannak – tette hozzá, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy most elsősorban új csapatába szeretne beilleszkedni, vissza akarja nyerni az erőnlétét, és játszani akar.

Götzének július óta nem volt csapata, mivel a Borussia Dortmund nem hosszabbította meg lejáró szerződését. A 63-szoros válogatott játékos a 2014-es világbajnoki döntő egyetlen gólját szerezte: a 88. percben cserélték be, és a 113. percben talált be az argentinok kapujába. A szélsőként, támadó középpályásként és csatárként is bevethető labdarúgó Németországban a Borussia Dortmundban, valamint a Bayern Münchenben futballozott.

Joachim Löw szövetségi kapitány legutóbb közel három éve válogatta be a keretébe, a 2017. november 14-i, Franciaország elleni mérkőzésen (2–2) csereként lépett pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik