Németország: Matthäus felvetődött kapitányjelöltként, Dárdai is reagált

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.08. 21:54
null
Dárdai Pál és Lothar Matthäus 2019-ben (Fotó: AFP)
A német sajtóban szinte mindennapos beszédtémát szolgáltat az, hogy ki válthatja majd Joachim Löwöt a német labdarúgó-válogatott kispadján a közeljövőben. A legnépszerűbb két utódjelölt természetesen a Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp és a BL-címvédő Bayern München mestere, Hansi Flick, ám a korábbi 36-szoros válogatott Mehmet Scholl az egykori magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus nevét is felvetette. Ennek kapcsán Dárdai Pált is megkérdezték. 

A német sport.de-n megjelent cikk a korábbi német válogatott középpályás, Mehmet Scholl felvetését járja körül, miszerint Lothar Matthäus megfelelő lenne hazája nemzeti együttesének irányítására, ha Joachim Löw távozik. A német lap ennek kapcsán több szakembernek – köztük a Hertha BSC magyar vezetőedzőjének, Dárdai Pálnak – is felvetette Scholl véleményét és az övéket kérdezte az ötletről.

„Kiváló szakember, és remekül tud motiválni. Jól bánik a körülötte lévő emberekkel, és sok tapasztalattal rendelkezik a futballról, szóval lehetséges, hogy egy ilyen környezetben nagy dolgokra lehetne képes. Igazi győztes alkat” – mondta a Hertha edzője.

A labdarúgóként aranylabdás és világbajnok Matthäus edzőként a magyar labdarúgó-válogatottat is irányította 2004 és 2005 között. Ezt követően a Red Bull Salzburg, majd a Maccabi Netanya edzője volt, 2010 és 2011 között a bolgár szövetségi kapitányi posztot töltötte be. Azóta edzőként nem vállalt munkát, televíziós szakértőként dolgozik.

Matthäusban és Dárdaiban közös, hogy mind a ketten irányították kapitányként a magyar labdarúgó-válogatottat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik