Németország: Mario Götze nem szeretne visszavonulni BL-arany nélkül

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.09.18. 16:07
null
Götze mindenképpen BL-t nyerne (Fotó: AFP)
A 2014-es világbajnoki döntő hősének, Mario Götzének az előző idény végén lejárt a szerződése a Borussia Dortmundnál, és a 28 éves támadó középpályás továbbra is keresi új klubját, elsősorban hazáján belül.

 

A játékos a németBildnekadott interjút, amelyben jelenlegi kérőiről nem akart semmilyen konkrétumot mondani, azt viszont elárulta: a korábban megjelent amerikai szerződéséről szóló pletyka már „nem téma” számára, mindenképpen Európában szeretné folytatni pályafutását:

„Nagyra törő terveim vannak, mindenképpen meg szeretném nyerni a Bajnokok Ligáját. Ez hajt előre minden egyes nap. Nem szeretném a nélkül befejezni a pályafutásomat, hogy ezt legalább egyszer el nem érem.”

Götze számára több ország is szóba jöhet a folytatáshoz, de elsődlegesen a német élvonalban szeretné megtalálni következő klubját. Ahogy fogalmazott: „Sohasem mondtam, hogy el kellene hagynom a Bundesligát. Több, igen nagy terveket szövögető csapat is van Németországban.”

A játékos hazájában október 5-ig tart az átigazolási időszak, de Götzét egyelőre nem feszíti a közelgő dátum:

„Szeretnék kellő időt hagyni arra, hogy a lehető legjobb döntést hozhassam meg. Számos olyan aspektus van, amely fontos szerepet játszik a döntésemben, hogy hol folytassam. Az új csapatnál a klub szemléletének és az edző személyének is közel kell állnia a szívemhez. A pénzügyi szempont kevésbé fontos. Magas színvonalon kell játszanom, és meg kell mutatnom, hogy bármelyik együttest tudom segíteni” – fogalmazott.

A támadó középpályás 2016-ban tért vissza a Bayern Münchentől a Borussia Dortmundhoz, amelynél a teljesítménye nem közelítette meg a fekete-sárgáknál töltött első, 2009 és 2013 közötti időszakát. Szerződését az elmúlt idény végén nem hosszabbították meg, így most szabadon igazolható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik