Alexander Nübel fejlődése könnyen megállhat, ha Manuel Neuer mögött csak a kispadon kap lehetőséget (Fotó: AFP)

 

 
15 évesen még csatárígéret volt, ma már az új Neuerként emlegetik

Alex Nübelt sokan az új Manuel Neuerként emlegetik, és a két kapust már jóval azelőtt párhuzamba állították, hogy a Bayern München bejelentette volna Nübel szerződtetését. A 23 éves labdarúgót a Bayern mellett a német válogatott lehetséges jövőbeli egyesének is gondolják sokan, így nem meglepő, hogy a Német Labdarúgóliga (DFL) évnyitó gáláján az újságírók Löw véleményére is kíváncsiak voltak.

„Alapvetően mindig azért szurkolok, hogy a fiatal játékosok olyan sok játékpercet kapjanak, amennyit csak lehet. Ez segíti legjobban a fejlődésüket – kezdte a német szövetségi kapitány. – Ha egy ígéretes játékos a húszas évei elején két-három idényt is a kispadon ül végig, nem vagyok biztos benne, ez hogyan is lehet hasznos.”

Nübel 2015-ben a Paderborn második számú együttesétől igazolt a Schalkéhoz, amelyben 2016 májusában, mindössze 19 esztendősen már be is mutatkozhatott a német élvonalban. Az áttörés a 2018–2019-es évadban jött el számára, amikor az addigi első számú választás, Ralf Fährmann formaingadozása és sérülései miatt 18 bajnokin is lehetőséget kapott. Az idény végén Fährmannt kölcsönadta a Schalke, míg Nübel megkapta a csapatkapitányi karszalagot. 

A 23 éves labdarúgó a Schalke első csapatában 41 tétmérkőzésen lépett eddig pályára. 

Érdekesség, hogy Nübel 15 éves koráig támadóként (is) játszott a Paderborn korosztályos gárdáiban – erről részletesebben itt írtunk!