Németország: Dárdai Mártonnal kapott ki Angliától az U21-es válogatott

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.09.28. 10:55
null
Dárdai Mártonék hiába vezettek, kikaptak Angliától (Fotó: Imago Images)
A német U21-es labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3–1-es vereséget szenvedett Angliától. A találkozót Dárdai Márton végigjátszotta.


Miután hétfőn a Nemzetek Ligájában az A-válogatottak csaptak össze (3–3), kedden a két nemzet U21-es csapata mérte össze tudását.

A Sheffield United stadionjában rendezett mérkőzést végigjátszotta a Hertha BSC hátvédje, Dárdai Márton – Dárdai Pál középső fia –, aki a Frankfurter Allgemeine Zeitung értékelése szerint a német együttes egyik legjobb teljesítményét nyújtotta.

„Egy kicsit nagyobb átütő erőt kellene felmutassunk a pályán, a helyzeteinket jobban kell kihasználjuk és hátul is erősebb teljesítményre kell legyünk képesek – ha ezek meglesznek, minden más jön már magától” – értékelt a lapnak Dárdai, aki negyedik alkalommal szerepelt a német U21-es csapatban.

A találkozón a gyermekkora jelentős részét Angliában töltő (és korábban több helyi utánpótlás-válogatottban is játszó) wolfsburgi Lukas Nmecha szerzett vezetést a németeknek.

A gólra a szünet előtt a New York-i születésű, korábban az Egyesült Államok U18-as csapatában is játszó Folarin Balogun válaszolt, majd a második félidő elején a Chelsea-t erősítő Conor Gallagher előnyhöz juttatta az angolokat. A végeredményt a Manchester Cityben játszó Cole Palmer állította be a hosszabbításban.

U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Anglia–Németország 3–1 (
Balogun 41., Gallagher 47., Palmer 90+5., ill. Nmecha 35.)
Kiállítva: Knauff (90+7., Németország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik