A 30 éves futballista a Sport Bild szerdai lapszámában arról beszélt, hogy a következő két évben az az egyetlen céljuk, hogy újjáalakítsák a nationaelfet.

„Mindenki tudja, hogy változások vannak a válogatottunk életében, játéklehetőséget kapnak fiatalabb futballisták, akár az én posztomon is” – nyilatkozta Boateng, hozzátéve, hogy ha egy újonnan beépített játékos jobban teljesít nála, akkor ő nem fog panaszkodni azért, mert esetleg kevesebbet szerepel a csapatban.

A Bayern München védője azt mondta, jól jött neki a pihenő, amelyet Joachim Löw szövetségi kapitánytól kapott. Boateng kihagyta múlt csütörtökön az oroszok ellen 3–0-ra megnyert felkészülési mérkőzést, valamint a hollandok elleni 2–2-es döntetlennel zárult hétfő esti Nemzetek Ligája-találkozót is.

A ghánai származású futballista 2009 októbere óta 76-szor szerepelt a német válogatottban, meghatározó tagja volt a 2014-ben világbajnok csapatnak, s most kijelentette, „sohasem” gondolt még a visszavonulásra.

„Kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtani, fiatal játékosként egy-két jól sikerült meccs után még nem gondolhatja az ember, hogy kirobbanthatatlan a posztjáról – mondta Boateng. – Ezért játszhatok évek óta a válogatottban és a Bayernben: kiegyensúlyozott voltam és nagyon kevés olyan szakasz volt a pályafutásom során, amikor nem ment annyira jól a játék.”

A német válogatott a Nemzetek Ligája A-osztályából kiesett, miután harmadik lett a hollandok és a világbajnok franciák mögött az 1. csoportban.