Németország: Bierhoff szerint 2024-ben érhet be a német válogatott

Vágólapra másolva!
2022.06.07. 14:49
null
A német szövetségi kapitány, Flick és a szövetség sportigazgaója, Bierhoff (Fotó: Getty Images)
Oliver Bierhoff szerint a 2024-es németországi Európa-bajnokságig vissza akar térni a nemzetközi labdarúgás élvonalába a német válogatott, amely a magyarokkal szerepel azonos csoportban a Nemzetek Ligája A divíziójában. 

A német szövetség (DFB) sportigazgatója kedden közölte: „A hazai rendezésű Eb nagyon fontos a német futballnak.”

Németország utoljára 2014-ben nyert nagy tornát, akkor Joachim Löw szövetségi kapitány irányításával világbajnok volt, de a 2018-as vb-n már a csoportkörben búcsúzni kényszerült, a 2020-ról 2021-re halasztott – részben budapesti rendezésű - Eb-n pedig csak a nyolcaddöntőig jutott. Kontinenstornát legutóbb 1996-ban nyert a Nationalelf, az akkori döntőben Bierhoff szerezte mindkét gólt.

„Mindenképpen a legjobbak közé akarunk kerülni 2024-re. Épp ideje lesz újra Európa-bajnoknak lenni 28 évvel az én győztes gólom után” – fogalmazott az 54 éves Bierhoff, aki szerint a november 21-én kezdődő katari világbajnokság egy lépcsőfok lehet az Eb-győzelemig vezető úton.

„Természetesen ott is a lehető legtöbbet szeretnénk elérni, mégpedig játszani a trófeáért. De úgy hiszem, két év múlva, az Eb-n még erősebbek leszünk olyan játékosokkal, mint Jamal Musiala, Florian Wirtz, Nico Schlotterbeck vagy David Raum” – mondta a DFB sportigazgatója.

A 19 éves Musiala (Bayern München), a 24 esztendős Raum (Hoffenheim), valamint a 22 éves Schlotterbeck (Borussia Dortmund) a Nemzetek Ligájában szereplő keretnek is tagja. A Bayer Leverkusenben futballozó Wirtz térdsérülés miatt egyelőre nem játszhat, és elképzelhető, hogy a vb-n sem áll majd Hansi Flick szövetségi kapitány rendelkezésére.

A német válogatott kedden (ma) az angolokat fogadja a müncheni Allianz Arénában, szombat este pedig Magyarország vendége lesz a Puskás Arénában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik