Németország: az emberek kiábrándultak a válogatottból

Vágólapra másolva!
2020.11.10. 18:02
null
Joachim Löw reméli, a fiatalítás végeztével ismét népszerű lesz a nationalelf (Fotó: AFP)
Egy felmérés szerint egyre inkább csökken Németországban a hat éve világbajnok labdarúgó-válogatott népszerűsége.

 

A körkérdésre adott mintegy kétezer válasz alapján a folyamat legfőbb oka – csaknem ötven százalék vélekedett így – a nemzeti együttes kommercializálódása, azaz üzletiesedése.

A véleménynyilvánítók 39.7 százaléka a szövetség ellenszenves vezetését, 35.6 százalék a csapat nem igazán látványos stílusát, 33.9 százalék pedig a túl sok válogatott meccset jelölte meg. A 2014-ben világbajnok Mats Hummels, Thomas Müller és Jérome Boateng keretből való kikerülése 20.8 százalékkal nem játszott meghatározó szerepet a nationalelf népszerűségvesztésében.

Októberben a törökök elleni 3–3-mal végződő barátságos mérkőzést alig hatmillióan követték a képernyők előtt, ami az elmúlt húsz évben a válogatott legrosszabb tévés nézettségi adata.

A nationalelfet 2006 óta irányító Joachim Löw türelmet kért a szurkolóktól, mondván, sérülések és a pandémia miatt a nemzeti csapat gyakorlatilag nem tudott kétszer ugyanazzal a kerettel pályára lépni, ráadásul fiatalítás is zajlik az együttesnél.

„Voltak jobb és rosszabb teljesítményeink, de ha majd végre az egész csapat itt tud lenni, meglátják, milyen sokra vagyunk hivatottak – fogalmazott a szövetségi kapitány, akinek meglátása szerint a legrosszabb évük a 2018-as volt, tavaly ugyanakkor sikerült előrelépni. – Időt kell adni a fiataloknak, én ezt teszem, és bízom bennük. Ki fog fizetődni.”

A németek szerdán a csehekkel vívnak felkészülési mérkőzést, majd szombaton az ukránokkal, jövő kedden pedig a spanyolokkal találkoznak a Nemzetek Ligájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik