Német Szuperkupa: Megérdemelte a BVB, de nem volt jobb – Kimmich

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2019.08.04. 10:19
null
A Bayern gólt sem szerzett, a Dortmund nyerte meg a Szuperkupát (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a Borussia Dortmund 2–0-ra legyőzte a Bayern Münchent szombaton a német Szuperkupa-mérkőzésen. A fekete-sárgák öt év után nyerték meg ismét a trófeát, nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők.

Niko Kovac (a Bayern München vezetőedzője): „Elvesztettük a meccset, emiatt szomorúak vagyunk. Nem játszottunk rosszul, de igazán jól sem. Kétszer is hibáztunk, a Dortmund pedig kihasználta ezt, ezért nyert. Nem vagyok elégedetlen, de persze hagyott kívánnivalót maga után a játékunk. A helyzeteinket muszáj értékesítenünk, és nem szabad az ellenfél erősségeire játszanunk – a labdaszerzésre és a gyors kontrára.”

A bajorok trénere Joshua Kimmich belépőjéről is szót ejtett, azt mondta, nem látta a szituációt, de biztos benne, hogy játékosa szándékosan nem tenne ilyet. A Bayern jobbhátvédje az oldalvonal mellett tartott oda Jadon Sancho bokájára a 77. percben, tettéért (csak?) sárga lapot kapott.

Joshua Kimmich (a Bayern München védője): „Megérdemelten nyert a Dortmund, még úgy is, hogy nem volt jobb. Az első félidőben két gyenge csapatot láthattunk a pályán. A második épphogy elkezdődött, kaptunk is egy gólt. Az ellenfél is sokat hibázott, a probléma azonban az volt, hogy mi még többet, ezt pedig kihasználta a Dortmund. Nem volt valami magas színvonalú mérkőzés, mert mindkét csapat sok hibával játszott.”

A 24 éves játékos elmondta, annál a bizonyos esetnél Sancho elől szerette volna elhozni a labdát, mozdulata nem volt szándékos, a sárga lapot is túlzásnak érzi.

Lucien Favre (a Borussia Dortmund vezetőedzője): „Mindenképp meg szerettük volna nyerni a találkozót. Nehéz mérkőzés volt, a Bayern erős volt és sokat birtokolta a labdát. Jól védekeztünk, egységesek voltunk. Tudtuk, hogy kontrákra kell játszanunk, ezeket pedig jól oldottuk meg.”

Marco Reus (a Borussia Dortmund csapatkapitánya): „Jó kezdése volt ez az idénynek. Abban egyetérthetünk, hogy mindkét csapat tud jobban játszani, hiszen még mindig a felkészülési időszakban vagyunk. Voltak lehetőségek itt is, ott is, de mi voltunk a hatékonyabbak, ezért megérdemelten nyertünk.”

A nyilatkozatokat a német sport1.de gyűjtötte össze a ZDF-en, a DAZN-en és az interjúfolyósón elhangzottakból.

NÉMET SZUPERKUPA
BORUSSIA DORTMUND–BAYERN MÜNCHEN 2–0 (0–0)

Dortmund, Signal Iduna Park, 81 356 néző. Vezette: Siebert
Borussia Dortmund: Hitz – Piszczek (Wolf, 80.), Akanji, Toprak, N. Schulz – Witsel, Weigl – Sancho (Bruun Larsen, 81.), Reus, Guerreiro (Hakimi, 75.) – Paco Alcácer. Vezetőedző: Lucien Favre
Bayern München: Neuer – Kimmich, Süle, J. Boateng, Alaba (R. Sanches, 70.) – Goretzka, Thiago Alcántara (Pavard, 80.), Tolisso – Th. Müller (Davies, 66.), Lewandowski, Coman. Vezetőedző: Niko Kovac
Gólszerző: Paco Alcácer (48.), Sancho (69.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik