Német Kupa: Szalai is hibázott, 11-esekkel kiesett a Mainz – VIDEÓ

Vágólapra másolva!
2020.12.23. 23:41
null
Nem ilyen visszatérésről álmodott (Fotó: AFP)
A Német Kupa esti mérkőzésein három magyar játékos is csapata is érintett volt: a Freiburg Sallai Roland nélkül búcsúzott, a Novothny Somát foglalkoztató – és padoztató – Bochum a 94. percben egyenlítve mentette hosszabbításra a Mainz elleni meccset, amelybe Szalai Ádám a 106. percben szállt be, és a tizenegyespárbaj során csapatából elsőként lőve kihagyta a büntetőjét.Miután a másik két mainzi lövő is rontott, a csapat búcsúzott a kupasorozattól.

A magyar szempontból a játéknap leginkább várt mérkőzése a másodosztályú VfL Bochum vendégjátéka volt az élvonalbeli Mainz otthonában, ám a hazaiaknál a sérüléséből felépült Szalai Ádám, a látogatóknál pedig Novothny Soma is a kispadon kezdte a mérkőzést – utóbbi ott is töltötte –, amely a nap legdrámaibb összecsapását hozta: már-már élesítettük volna a 2–1-es mainzi győzelemről szóló hírünket, amikor Robert Tesche találatával a 94. percben egyenlített a Bochum, így jöhetett a hosszabbítás.

Annak az ötödik percében aztán emberhátrányba kerültek a vendégek, Manuel Reimann kapus kapott piros lapot. A ráadás második félidejére aztán érkezett Szalai Ádám is – az Izland elleni válogatott meccs a Mainzban meg az előző, szeptemberi kupameccs óta először lépett pályára – ám gólt ő sem szerzett, így tizenegyesek döntöttek a továbbjutásról. Ebben pedig pocsékol teljesített a Mainz: elsőként Szalai lőhetett és hibázott, ahogy Kevin Stoger és Jean-Phillippe Mateta is, a bochumiak viszont nem mindhárom büntetőjüket berúgták, így ők várhatják a következő kör sorsolását.

A TIZENEGYESEK

A harmadosztályú Wehen Wiesbaden gól nélküli rendes játékidő és hosszabbítás után büntetőkig kihúzta a Jahn Regensburg ellen, de ott már a másodosztályúak koncentráltak jobban.

A Werder Bremen könnyedén győzött a másodosztályú Hannover otthonában 3–0-ra.

Bővebben a Freiburg meccséről itt olvashatnak.

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Hannover 96 (II)–Werder Bremen 0–3
Mainz–VfL Bochum (II) 2–2 – 11-esekkel:0–3
VfB Stuttgart–Freiburg 1–0
Wehen Wiesbaden (III)–Jahn Regensburg (II) 0–0 – 11-esekkel: –2:4

KORÁBBAN
RW Essen (IV)–Fortuna Düsseldorf (II) 3–2
Wolfsburg–Sandhausen (II) 4–0

A győztes csapatok továbbjutottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik