Német Kupa: Schäfer Andrásék hosszabbításra kényszerültek

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.01. 20:34
null
Schäfer András (jobbra) a 69. perctől játszott az Unionban a Chemnitz elleni kupameccsen (Fotó: facebook.com/1.FCUnionBerlin)
A labdarúgó Német Kupa 1. fordulójából négy mérkőzést rendeztek hétfőn. Az Union Berlin csak hosszabbításban tudta legyőzni a IV. osztályú Chemnitzet.


Az előző idényben a Német Kupában elődöntőig jutó Union Berlin Schäfer Andrást a kispadra nevezte a negyedosztályú Chemnitz elleni kupameccsen, amelyen meglepetésre 90 perc alatt nem tudtak győzni a fővárosiak. Sőt, a 62. percben hátrányba is kerültek Tobias Müller fejes gólja után, de az amerikai Jordan Siebatcheu két perc múlva egyenlített.

A rendes játékidőben nem született újabb gól, a 69. percben Haragucsi Genki helyére becserélt Schäfer sem tudott lendíteni a vendégek támadójátékán. A hosszabbítás 2. félidejében azonban Kevin Behrens szöglet utáni fejesével kicsikarta a továbbjutást az Union.

Az élvonalbeli csapatok közül a Werder 2–1-re nyert a szintén negyedosztályú Energie Cottbus ellen, míg késő este az Eintracht Frankfurt 4–0-s győzelmet aratott Magdeburgban.

NÉMET KUPA
1. FORDULÓ

Chemnitz (IV.)–Union Berlin 1–2
(Tobias Müller 62., ill. Siebatcheu 64., Behrens 114.) – hosszabbítás után
Union Berlin: Schäfer András a 69. percben állt be.
Energie Cottbus (IV.)–Werder Bremen 1–2 (Heike 79., ill. Schmid 62., Weiser 73.)
Ingolstadt (III.)–Darmstadt (II.) 0–3
Magdeburg (II.)–Eintracht Frankfurt 0–4 (Kamada 4., 59., Lindström 32., Alario 90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik