Német Kupa: Sallaiék sima győzelemmel a döntőben

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.04.19. 22:40
null
Sallaiék magabiztos játékkal jutottak be a Német Kupa döntőjébe (Fotó: AFP)
A labdarúgó Német Kupa elődöntőjében a Freiburg idegenben 3–1-re legyőzte a Hamburgot, ezzel bejutott a döntőbe, ahol vagy az RB Leipziggel vagy az Union Berlinnel meccsel.

A legutóbbi Bundesliga-forduló legjobbjának megválasztott Sallai Roland a kezdőben kapott helyet a Freiburgban.

A 11. percben Nils Petersen fejes góljával a Freiburg megszerezte a vezetést, majd hat perccel később már kettővel vezetett: Sallai beadását Mario Vuskovic egyenesen Nicolas Höflerhez rúgta, aki egy csel után távolról lőtt, a labda megpattanva a kapuban kötött ki.

0–1, Petersen

0–2, Höfler

A 33. percben Moritz Heyer menteni akart a tizenhatoson belül, de a labda helyett tarkón rúgta Nico Schlotterbecket – büntető. Vincenzo Grifo magabiztosan értékesítette.

0–3, Grifo

A Hamburg is eljutott a gólig, csakhogy a VAR közbeszólt, és nem adták meg a találatot.

A második félidőben Sallai tovább növelhette volna a különbséget, de lövése az oldalhálót találta el. A magyar légiós a 64. percig volt a pályán

A végén a Hamburgnak csak összejött a szépítés: a 88. percben Robert Glatzel szerzett gólt fejjel.

A Freiburg győzelmével eldőlt, hogy a Német Kupa mostani kiírásának biztosan lesz magyar győztese, hiszen az elődöntő másik mérkőzését a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket felvonultató RB Leipzig játssza a Schäfer Andrást is soraiban tudó Union Berlinnel. Ezt a meccset szerdán rendezik meg.

A Freiburg története során először jutott be a fináléba a Német Kupában. Egyben eldőlt, hogy új győztest avatnak, mivel az RB Leipzig és az Union Berlin sem nyerte meg még a sorozatot.

NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
Hamburg–Freiburg 1–3
(Glatzel 88., ill. Petersen 11., Höfler 17., Grifo 34. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik