Nehezen bár, de a Leipzig kiejtette a Rostockot

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.19. 18:15
null
Poulsen könnyű gólt fejelt (Fotó: AFP)
A labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntőjében az RB Leipzig 2–0-ra legyőzte a másodosztályú Hansa Rostockot.


NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
RB Leipzig–Hansa Rostock (II.) 2–0 (1–0)
Lipcse,
Red Bull Aréna. Vezette: Jablonski
LEIPZIG:
Gulácsi – Simakan (Olmo, 81.), Orbán, Gvardiol – Klostermann, Adams, Henrichs (Laimer, 74.), Angelino – Kampl (Bonnah, 84.) – Nkunku (Novoa, 84.), Poulsen (A. Silva, a szünetben). Vezetőedző: Domenico Tedesco
ROSTOCK: Kolke – Riedel, Meissner, Rossbach (Malone, a szünetben), J. Meier – Rother (K. Schumacher, 84.), Rhein (Bahn, a szünetben) – Rizzuto (Niedhart, a szünetben), Ingelsson, Mamba (Fröling, 70.) – Munsy. Vezetőedző: Jens Härtel
Gólszerző: Poulsen (6.), Olmo (82.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az RB Leipzig Szoboszlai Dominik nélkül, de Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal a soraiban fogadta a Hansa Rostockot. A várakozásnak megfelelően a hazai alakulat lényegesen többet birtokolta a labdát.

Már öt perc játék után megszületett az első lipcsei gól, Lukas Klostermann beadásából Yussuf Poulsen könnyedén fejelt a kapuba pár méterről.

A Leipzig továbbra is nagy fölényben játszott, bár a Rostock néha veszélyes kontrákat vezetett. A hazaiak fölénye ellenére nem alakult ki sok helyzet. A 28. percben Willi Orbán kapásból küldte kapura Christopher Nkunku szabadrúgását, az éles szögből rászúrt labda a bal kapufát találata el. Nem sokkal később Nkunku lőtt fordulásból az ötös sarkáról, de a lécet találta el.

A második játékrészben sokkal agresszívebben játszott a Hansa. Több lehetősége is volt az egyenlítésre, a cserék egyértelműen hasznára voltak neki. A hazaiak védelme kissé ingatag volt, Gulácsi kétszer is eladta a labdát, de a vendégek nem tudták kihasználni a lehetőségeiket.

A hajrában még többet kockáztatott a Rostock, de nem lett meg az eredménye. Ellenben a 82. percben hazai kontra végén az egy perccel korábban beálló Dani Olmo megszerezte a Leipzig második találatát, eldöntve a mérkőzést és a továbbjutást. 2–0

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN

A Bundesligában csak a 12. helyen álló, gyengélkedő Mönchengladbach a Német Kupa előző körében hatalmas meglepetésre 5–0-ra kiütötte a Bayern Münchent, a nyolcaddöntőben pedig papíron jóval könnyebb ellenfélt kapott, a másodosztályú Hannovert.

Ez a párosítás azonban korántsem feküdt azonban a Gladbachnak, amely már a 4. percben hátrányba került, a 36. percben pedig tovább romlott a helyzet: tizenegyest értékesítettek a hazaiak.

Az első gólt jegyző Maximilian Beier a második félidőben is beköszönt, beállítva a végeredményt: a Hannover 3–0-ra nyert, és bejutott a legjobb nyolc közé.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Hannover (II.)–Mönchengladbach 3–0 (Beier 4., 51., Kerk 36. – 11-esből)
KÉSŐBB
20.45:
Hertha BSC–Union Berlin
20.45: Hoffenheim–Freiburg

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek!

90+2. perc: ismét Silva előtt adódik lehetőség, de Kolke bravúrral véd.

89. perc: Silva lő 20-ról,d e Kolke véd.

84. perc: Kevin Schumacher folytatja Rother helyett, Novoa váltja Nkunkut, Bohhah pedig Kamplt pihenteti.

82. perc: 2–0 a Leipzignek! Rostocki támadások után kontráznak a lipcseiek, az akció végén Dani Olmo szépen kilövi a jobb alsó sarkot.

81. perc: Dani Olmo érkezik, Simakan megy le.

79. perc: Orbán ment a kapu torkából a szöglet után.

78. perc: Gulácsi adja el megint a labdát, majd Jonathan Meier középre passzol, de a védők szögletre mentenek.

74. perc: Laimer jön, Henrichs megy.

70. perc: Fröling jön Mamba helyére.

67. perc: lipcsei szabadrúgás 28 méterről, Nkunku lövését Kolke bravúrral a léc fölé tolja.

64. perc: hajmeresztő Gulácsi-akció, kifut, hogy leszerelje a Rostock támadását, ami sikerül is, de utána eladja a labdát a félpályánál. Bahn az üres kapura emel, de a lövés nagyon gyenge, el sem jut a lipcsei kapuig.

A Lipcse továbbra is sokkal többet birtokolja a labdát (73%).

60. perc: újabb veszélyes fejes Silvától, de Kolke ezt is védi.

58. perc: Kampl beadása után André Silva fejel kapura, de Kolke védi.

53. perc: Bahn kap sárgát, Simakannal szemben szabálytalankodott.

51. perc: veszélyes rostocki támadás, Neidhart lövése éppen elkerüli a lipcsei kaput a jobb oldalon.

49. perc: Mamba egyedül akciózik, de Orbánék résen vannak, simán hatástalanítják.

47. perc: kifejelik a szabadrúgást a rostocki védők, de érkezik Klostermann, aki kapásból tüzel, éppen a bal kapufa mellé.

Cserék a szünetben: André Silva jött be Poulsen helyére a Lipcsében, a másik oldalon Malone érkezett Rossbach, Bahn Rhein és Niedhart Rizzuto helyére.

Elkezdődött a második félidő!

Vége az első félidőnek!

42. perc: Rother íveli be a labdát a tizenhatoson belülre, de a lipcsei védelem tisztáz.

39. perc: Nkunkuhoz kerül a labda a rostocki tizenhatoson belül a jobb oldalon. Az ötös bal sarkánál Nkunku fordulásból lő, és a lécet találja el!

36. perc: most Rostock-szöglet, de Simakan kifejeli.

32. perc: a lipcseiek szögleté, Kolke simán lehúzza.

28. perc: lipcsei szabadrúgás, Nkunku előreívelt labdáját Willi Orbán éles szögből próbálta kapura tenni, és a kapufát találta el!

23. perc: Mamba kapott sárgát, megrúgta Simakan lábát.

A lipcsei labdabirtoklás aránya nyomasztó, 73%, de nem igazán alakul ki helyzet a vendégek kapuja előtt..

22. perc: újabb rostocki szöglet, de a védők simán kifejelik.

A Rostock nagy ritkán eljut a lipcsei térfélre, de olyankor résen kell lenniük a hazaiaknak, mert ezekben a támadásokban benne van a veszély.

18. perc: Poulsen fejeli középre a labdát, de Kolke megint résen van.

16. perc: jönnek a lipcsei beívelések, de egyelőre nincs újabb gólhelyzet.

14. perc: Rostock-szöglet, de a lipcsei védőknek nem okozott gondot.

10. perc: lecsorgó labda a vendégek kapuja előtt, de Kolke jól reagál.

6. perc: vezet a Leipzig! Remek lipcsei támadás végén Klostermann kissé kisodródva középre ívelt, a labda eljutott a kapu előtt pár méterre teljesen üresen álló Yussuf Poulsenhez, aki könnyedén az üres kapuba fejelt. 1–0

4. perc: Poulsent indítják, de túl hosszan. Kirúgás.

3. perc: Rostock-kontra, de teljesen veszélytelen.

Az első percek alapján úgy tűnik, hogy a lipcseiek lényegesen többet birtokolják majd a labdát az egész meccsen. A Rostock hátrahúzódik.

Elkezdődött a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

A magyar válogatott kapusa kezdő lesz a Lipcsében a Rostock elleni szerdai Német Kupa-meccsen, míg Szoboszlai Dominik kihagyja az összecsapást. A 21 éves középpályás kisebb combsérülést szenvedett a Stuttgart elleni szombati bajnokit megelőző bemelegítésnél

A Stuttgart ellen parádésan teljesítő, a meccsen tíz kapura tartó labdát hárító Gulácsi Péter biztosan ott lesz a kezdőben, és némi könnyebbséget jelent Domenico Tedesco vezetőedzőnek, hogy a koronavírusos fertőzésből felgyógyuló Nordi Mukiele és a bokasérülése után visszatérő Konrad Laimer ismét bevethető, a klub honlapjának beszámolója szerint hétfőn mindketten a társakkal edzettek.

„Gulácsi Péter áll a kapuban, ez egyértelmű – felelte újságírói kérdésre a kedd délutáni sajtótájékoztatón Domenico Tedesco. – Ami az ellenfelet illeti, a Rostock egyelőre a kiesés elkerüléséért küzd a német másodosztályban, de teljesen más a bajnokság és a kupasorozat. Hozzánk hasonlóan a vetélytárs is mindent megtesz, hogy a következő körbe jusson, ennek szellemében készülünk a meccsre. A Német Kupa különösen fontos nekünk, a sűrű menetrend miatt pedig mentálisan és erőnlétileg is a legmagasabb szinten kell teljesíteni. Elképzelhető, hogy emiatt néhány meghatározó játékost pihentetünk, de az biztos, hogy amikor meglátják a szerdai kezdőcsapatunkat, mindenkinek egyértelmű lesz, mennyire fontos nekünk a negyeddöntőbe jutás.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik