Német Kupa: nem kaptak gólt, mégis 0–2 a vége – Gulácsiék továbbjutottak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.14. 12:15
Mint arról beszámoltunk, a Német Kupa első fordulójában rendezendő Osnabrück–RB Leipzig mérkőzés a 71. percben a hazaiak 1–0-s vezetésénél Martin Petersen játékvezető fejbe dobása miatt félbeszakadt. A sportági szövetség döntése értelmében 2–0-s eredménnyel a lipcsei együttes jutott tovább a második körbe.

Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt csapata a meccs másnapján felajánlotta az újrajátszás lehetőségét, de a DFB elutasította a felvetést, és az RB Leipziget juttatta tovább a párharcból, míg a harmadosztályú Osnabrücköt várhatóan további szankciókkal sújtja.Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt csapata a meccs másnapján felajánlotta az újrajátszás lehetőségét, de a DFB elutasította a felvetést, és az RB Leipziget juttatta tovább a párharcból, míg a harmadosztályú Osnabrücköt várhatóan további szankciókkal sújtja.

„A mérkőzés megismétlése vagy az utolsó húsz perc lejátszása a szabályzat szerint nem lehetséges” – indokolta meg a szövetség döntését Hans E. Lorenz, a DFB elnöke.

„Végig öngyújtókat, poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a játékosaink és a bemelegítést végző cseréink irányába. Teljesen világos, hogy itt nem egy elkövetőről van szó, a drukkerek viselkedése pedig sajnálatos módon a játék félbeszakításához vezetett” – mondta a mérkőzést követően Ralf Rangnick, a lipcsei csapat vezetőedzője.

A Német Kupa második fordulójának párosítását pénteken készítik el, ekkor derül ki, hogy az RB Leipzig melyik csapattal találkozik a következő körben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik