Német Kupa: szenzáció, negyedosztályú ellenfél búcsúztatta a Leverkusent

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.02.02. 21:16
null
Az RW Essen kiejtette a Leverkusent a Német Kupából (Fotó: AFP)
A negyedosztályú RW Essen hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a Leverkusent a Német Kupa nyolcaddöntőjének keddi játéknapján, míg az előző körben a címvédő Bayern Münchent kiejtő Holstein Kiel tizenegyesekkel búcsúztatta a Darmstadtot.

 

RW Essen–Leverkusen2–1– hosszabbítás után

A negyedosztályú Rot-Weiss Essen a harmadik körben a Düsseldorfot búcsúztatta, most pedig a Bundesligában is remeklő Leverkusen várt rá. A mérkőzést az előzetes papírformával megegyezően a vendégek uralták, akik több mint 25 kapura lövéssel próbálkoztak a rendes játékidőben, de gólt nem tudtak szerezni, így jöhetett a hosszabbítás.

A kétszer tizenöt perc során tovább nyomott a vendégcsapat, és a 105. percben megtört a jég: Leon Bailey kapott labdát remek pozícióban a kapu előtt, és ezúttal nem hibázott (0–1). A negyedosztályú Essen azonban nem adta fel, egy átlövés után Lukás Hrádecky hárított, a róla kipattanó labdát azonban Oguzhan Kefkir a kapuba juttatta (1–1).

Ezzel még mindig nem volt vége: a Leverkusen továbbra is intenzíven támadt, míg az Essen kontrázhatott. A 117. percben a hazaiak támadója, Simon Engelmannparádés labdát kapott a tizenhatoson belül, és kilőtte a rövid felső sarkot, továbbjuttatva csapatát a negyeddöntőbe. 2–1

Holstein Kiel–Darmstadt 1–1 – 11-esekkel 7–6

A hazaiak az előző körben a címvédő Bayern Münchent ejtették ki hosszabbítás után tizenegyesekkel, míg a Darmstadt a Dynamo Dresdent győzte le 3–0-ra. Ezen a mérkőzésen az 58. percben szerzett vezetést a Kiel,Janni-Luca Serra talált be, a vendégek azonban a hajrában Serdar Dursun góljával egyenlítettek (1–1), és mivel a hosszabbításban nem esett gól, jöhettek a tizenegyesek.

Az első körben mindkét csapat hibázott, majd a következő ötben egyik sem. A hetedik sorozatnál újra mindkét fél rontott. A csata a kilencedik körben ért véget a Kiel sikerével, a Holstein így már ott van a legjobb nyolc között.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Holstein Kiel (II.)–Darmstadt (II.) 1–1
(Serra 58., ill. Dursun 86.)– 11-esekkel 7–6
RW Essen (IV.)–Bayer Leverkusen 2–1 (Kefkir 108., Engelmann 117., ill. L. Bailey 105.)– hosszabbítás után
Később
20.45: Borussia Dortmund–Paderborn (II.) (Tv: Sport1)
20.45: Werder Bremen–Greuther Fürth (II.)
Szerdán
18.30: RB Leipzig–Bochum (II.) (Tv: Sport1)
18.30: Wolfsburg–Schalke
20.45: Regensburg (II.)–1. FC Köln
20.45: VfB Stuttgart–Mönchengladbach (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik