Német Kupa: mérget szórhattak a pályára, veszélybe került Gulácsiék meccse

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.23. 10:13
null
Mérgező anyaggal szennyezték be a Dessau pályáját, veszélybe került a Leipzig Ottensen elleni Német Kupa-mérkőzése (Fotó: RB Leipzig International/Twitter)
Veszélybe került a Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig első fordulós mérkőzése a labdarúgó Német Kupában – írja a Magyar Távirati Iroda.

A címvédő lipcseiek a negyedik ligás Teutonia Ottensen vendégeként kezdik meg a 2022–2023-as kupaidényt, amely – mivel saját műfüves pályája alkalmatlan az ilyen találkozókra – Dessauba tette át a jövő kedden esedékes mérkőzést. A dessaui stadion gyepét azonban ismeretlen tettesek vélhetően mérgező anyaggal szennyezték be, aminek következtében a két büntetőterület barnára színeződött, és használhatatlanná vált.

 

A pályaválasztási jog felcserélése a szabályzat szerint nem lehetséges, a szintén hamburgi illetőségű egyesületek közül a Hamburger SV és a szintén másodosztályú St. Pauli pedig már közölte, hogy nem adja kölcsön a stadionját a Leipzig ellen. A lépés oka, hogy nem értenek egyet a lipcsei klubmodellel, amely szerintük szembemegy az 50+1-es szabállyal. Ez a szövetségi előírás megakadályozza a külső befektetők „hatalomátvételét” az egyesületekben azzal, hogy a szavazati jogok többségét a klubtagoknál tartja. A Leipzig azonban – amelyet 2009 óta az osztrák milliárdos Dietrich Mateschitz emelt fel az ötödosztályból – a bírálók szerint megkerüli ezt a szabályt azzal, hogy nem a szurkolóknak, hanem a Red Bull anyavállalathoz kötődő személyeknek adja a szavazati jogokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik