Német Kupa: hiába Olmo első gólja, kiesett a Leipzig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.04. 20:27
null
Dani Olmo első lipcsei gólja csak a szépítésre volt elég (Fotó: AFP)
A magyar válogatott labdarúgóit nélkülöző RB Leipzig 3–1-es vereséget szenvedett az Eintracht Frankfurt vendégeként a Német Kupa nyolcaddöntőjében, így búcsúzott a sorozattól.

 

A Borussia Mönchengladbach elleni hétvégi döntetlen után öt helyen változtatott a kezdőcsapatán Julian Nagelsmann (aki továbbra sem számíthat Willi Orbánra): a kapuba például Mvogo került Gulácsi Péter helyére, és a kezdőben kapott helyet az új igazolás, Angelino is – a másik téli szerzemény, a Dinamo Zagrebtől szerződtetett Dani Olmo kispados volt.

A meccs első nagy helyzete Patrick Schick előtt adódott, a cseh válogatott támadó azonban nyolc méterről nem tudta bevenni a hazaiak kapuját. A 17. percben közbeszólt a VAR: Marcel Halstenberg kezezett a tizenhatoson belül, Felix Brych pedig a videobíró segítségével büntetőt ítélt az Eintracht Frankfurtnak. André Silva nem hibázott, gólra váltotta a tizenegyest (1–0).

A szünetig az eredmény már nem változott, utána viszont többször is. Az 51. percben Filip Kosztics révén növelte előnyét a házigazda, majd a csereként beálló Dani Olmo Angelino bal oldali beadásából a bal alsóba lőtt a 69. percben – az RB Leipzignek 20 perce volt, hogy legalább hosszabbításra mentse a találkozót. Ez viszont olyannyira nem jött össze, hogy a ráadásban újabb gólt kapott (ismét Kosztics volt eredményes), így búcsúzott a Német Kupától. 3–1

A hétvégén újabb nagy feladat vár a lipcseiekre, akik az éllovas Bayern Münchennel találkoznak a bajnokságban.

Késő este a Schalke 0–2-ről hosszabbításra mentette a Hertha elleni találkozót, majd a ráadásban kiharcolta a továbbjutást is (3–2).

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Eintracht Frankfurt
–RB Leipzig 3–1
1. FC Kaiserslautern (III.)–Fortuna Düsseldorf 2–5
Schalke–Hertha BSC 3–2 – hosszabbítás után
Werder Bremen–Borussia Dortmund 3–2

SZERDÁN
18.30: Bayer Leverkusen–VfB Stuttgart (II.) (Tv: Sport1)
18.30: SC Verl 1924 (IV.)–Union Berlin
20.45: Bayern München–Hoffenheim (Tv: Sport1)
20.45: Saarbrücken (IV.)–Karlsruher SC (II.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik