Német Kupa: Hajnal korábbi csapata kiejtette a Bayert

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.10.27. 20:36
null
A Karlsruhe ezen az estén fölébe nőtt a Leverkusennek (Fotó: AFP)
Hiába játszott jelentős mezőnyfölényben, szinte minden lehetőséget elpuskázott a Bayer Leverkusen, amely végül 2–1-re alulmaradt a másodosztályú Karlsruhe ellen a Német Kupában. Hajnal Tamás korábbi együttese a 2019–2020-as idény után jutott el ismét a legjobb 16 közé a sorozatban. A Bochum tizenegyesekkel ejtette ki az Augsburgot.

 

A leverkuseni játékosok dekoncentráltságáról sokat elmond, hogy ugyan 18 gólszerzési kísérletük is akadt, mindössze kétszer találták el szabályos körülmények között a vendégkaput. Kellett ehhez az is, hogy a Karlsruhe játékosai a második félidőben több önfeláldozó mentést is bemutassanak, miután a 63. percben a hazai kapus, Lukás Hrádecky hibáját is kihasználva visszavették a vezetést.

Érdemes megjegyezni, hogy bár a jelenlegi erőviszonyokat tekintve a Bayer jóval nagyobb klub, mint a Karlsruher SC, utóbbi együttes az, amely többször hódította el a Német Kupa trófeáját. A kék-fehéreknek ez 1955-ben és 1956-ban is sikerült, míg a Leverkusennek csupán 1993-ban.

A St. Pauli és az Union Berlin egyaránt hosszabbításban nyert, előbbi a Dynamo Dresden, utóbbi a Mannheim otthonában.

A Novothny Somát a kispadra nevező Bochum 2–2-es rendes játékidő után tizenegyesekkel jutott túl az Augsburgon. A magyar támadó nem állt be.

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Dynamo Dresden (II.)–St. Pauli (II.) 2–3 – hosszabbítás után
Bayer Leverkusen–Karlsruhe (II.) 1–2
Mannheim (III.)–Union Berlin 1–3 – h. u.
Bochum–Augsburg 2–2 – 11-esekkel 54
Később
20.45: Hannover (II.)–Fortuna Düsseldorf (II.)
20.45: Mönchengladbach–Bayern München
20.45: Regensburg (II.)–Hansa Rostock (II.)
20.45: VfB Stuttgart–1. FC Köln

A KEDDI EREDMÉNYEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik