Német Kupa: folytatódik a negyedosztályú csoda, 16 között az Essen

Vágólapra másolva!
2020.12.23. 20:23
null
Oguzhan Kefkir gólja végül továbbjutást ért az Essennek (Fotó: AFP)
A legjobb 16 közé jutás volt a tét a Német Kupa szerda esti mérkőzésen, amelyen a negyedosztályú RW Essen legyőzte a másodosztályban szereplő Fortuna Düsseldorfot, és szintén kiharcolta a továbbjutást a másodosztályú Sandhausent búcsúztató Wolfsburg.

A Német Kupa idei kiírásának eddigi tündérmeséje a negyedosztályú Rot-Weiss Essen menetelése: az egyszeres kupagyőztes (1953) klub ugyanis a másodosztályú Fortuna Düsseldorfot is legyőzte, így biztosította helyét a legjobb16 között. Az esseniek Simon Engelmann találatával az első negyedóra végén előnybe kerültek és ugyan a vendégek Rouwen Hennings révén a 36. percben egyenlítettek. Előnyre mégis a hazaiak mehettek szünetre, miután három perccel később Marco Kehl-Gomez visszaállította a piros-fehérek vezetését. A továbbjutást aztán Oguzhan Kefkir biztosította be a 70. percben, s hogy mennyire fontos volt a török származású korábbi bochumi középpályás találata, azt mutatja, hogy a 3–2-es végeredményt Hennings második, büntetőből szerzett góljával állította be a Düsseldorf.

KEFKIR TOVÁBBJUTÁSÉRT ÉRŐ GÓLJA

A másik korai meccs jóval simább volt, az élvonalbeli Wolfsburg simán, 4–0-ra lelépte a másodosztályú Sandhausent, úgy, hogy sorrendben Yannick Gerhardt, Wout Weghorst és Joao Victor révén a 27. és a 41. perc között háromszor is betalált, ezzel eldöntve a továbbjutást - a 4–0-s végeredményt Weghorst állította be a 91. percben.

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
RW Essen (IV)–Fortuna Düsseldorf (II) 3–2
Wolfsburg–Sandhausen (II) 4–0

A győztes csapatok továbbjutottak.

KÉSŐBB
20.45:
Hannover 96 (II)–Werder Bremen
20.45: Mainz–VfL Bochum (II)
20.45: VfB Stuttgart–Freiburg (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
20.45: Wehen Wiesbade (III)–Jahn Regensburg (II)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik