Német Kupa: Az volt a célom, hogy a legjobbamat nyújtsam – Szoboszlai

Vágólapra másolva!
2021.10.27. 08:58
null
A gólöröm pillanatai (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az RB Leipzig 1–0-ra győzött Szoboszlai Dominik góljával a negyedosztályú Babelsberg ellen a labdarúgó Német Kupában, s bejutott a legjobb 16 közé. A meccset követően a 21 éves magyar válogatott játékos és a lipcseiek vezetőedzője is nyilatkozott.

„Tiszteletet érdemel a Babelsberg. Nem volt könnyű ellene játszani és látni lehetett, hogy nagyon akartak nyerni. Mi azonban a saját játékunkra koncentráltunk és azt gondolom, az első félidőben különösen jól teljesítettünk. Az volt a célom, hogy a legjobbamat nyújtsam. A támadások befejezésénél kissé szerencsétlenek voltunk, de a nap végén mindegy, hogy 1–0-ra, vagy 4–0-ra nyertünk. A lényeg, hogy ott vagyunk a nyolcaddöntőben” – mondta a győztes gólt szerző Szoboszlai Dominik az RB Leipzig hivatalos oldalának.

Szoboszali Dominik gólját ide kattintva tekintheti meg.

A mérkőzést követően Jesse Marsch, a lipcseiek amerikai vezetőedzője is kifejtette a véleményét a látottakról.

„Múlt héten szűkös verséget szenvedtünk a Messivel és Mbappéval felálló PSG ellen, míg ezúttal alig tudtuk legyőzni a negyedosztályú ellenfelünket – ez a futball. Határozottan nem volt könnyű meccsünk. Mi irányítottunk ugyan és egy-két góllal már az első percekben lezárhattuk volna az összecsapást, de mindig hiányzott valami a kapu előtt. Nagyon örülök, hogy továbbjutottunk” – mondta.

Az RB Leipzig edzője ezen felül a klub 18 éves spanyol támadóját, Hugo Novoát dicsérte remek teljesítményéért.

A három magyar válogatott játékost foglalkoztató lipcseiekre nem vár könnyű időszak, hiszen a Bundesligában előbb a Frankfurt otthonában, majd hazai pályán, a Dortmund ellen lépnek pályára, míg a két meccs között szintén otthon fogadják a Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligájában.

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Babelsberg (IV.)–RB Leipzig
0–1 (0–1)
Potsdam,
Karl-Liebknecht-Stadion. Vezette: Cortus
Babelsberg:
Theissen – Wilton, Lela, Hoffmann, Wegener – Danko, Gencel – Rausch (Jurgens, 56.), Schmidt (Zille, 80.), Müller – Frahn. Vezetőedző: Jorg Buder
RB Leipzig:
Martínez – Henrichs, Simakan (Gvardiol, 80.), Orban, Angelino – H. N. Ramos (Forsberg, 90+1.), T. Adams, Kampl, Szoboszlai (Moriba, 80.) – Poulsen, A. Silva (Nkunku, 69.). Vezetőedző: Jesse Marsch
Gólszerző: Szoboszlai (45.)

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik