Karim Adeyemi első gólját szerezte új klubjában, a Dortmundban (Fotó: AFP)

 

Megszenvedett harmadosztályú ellenfelével, a Dynamo Dresdennel az élvonalbeli VfB Stuttgart. Pedig a svábok a 33. percben az északmacedón Darko Csurlinov góljával megszerezték a vezetést, de a fordulás után két sárga lapot is begyűjtő Waldemar Anton kiállítása után megfogyatkoztak, s már nem tudták növelni a különbséget (1–0). Ennek ellenére bejutottak a legjobb 32 közé.

A másodosztályú Nürnberg is megizzadt a negyedik vonalbeli Kaan-Marienborn otthonában, de kétgólos sikerrel vette az akadályt. Nem kegyelmezett viszont a szintén második vonalbeli Karlsruhe, amely 8–0-val intézte el az ötödosztályú Neustrelitzet idegenben.

Bár egyik nyáron megszerzett támadójára, az Ajaxtól igazolt Sebastien Hallerre nem számíthatott Edin Terzic, a Borussia Dortmund horvát szakvezetője, hiszen az elefántcsontparti válogatott játékosnál nemrég heredaganatot diagnosztizáltak, ott volt az 1860 München elleni találkozó kezdőjében az osztrák Salzburgtól megszerzett Karim Adeyemi.

A Dortmund esélyeshez méltóan kezdett, és már nyolc perc után megszerezte a vezetést: szép egyéni villanás végén a holland Donyell Malen kapufás gólt lőtt. Bő fél óra játék után Marco Reus passzából Jude Bellingham duplázta meg a sárga mezesek előnyét. Még a szünet előtt pedig az új szerzemény, Adeyemi is bevette Marco Hiller kapuját, megszerezve első gólját új klubjában – a 0–3-as végeredmény már az első félidőben kialakult.

NÉMET KUPA
1. FORDULÓ

Dynamo Dresden (III.)–VfB Stuttgart 0–1
Kaan-Marienborn (IV.)–Nürnberg (II.) 0–2
Neustrelitz (V.)–Karlsruher SC (II.) 0–8
1860 München (III.)–Borussia Dortmund 0–3