Német Kupa: A srácoknak helyén volt a szívük – Nagelsmann

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.05.01. 11:20
null
Julian Nagelsmann (b) és Florian Kohfeldt a mérkőzést követően (Fotó: AFP)
Mint ismert, péntek este a magyar válogatott Gulácsi Pétert, Willi Orbánt, illetve a jelenleg sérüléssel bajlódó Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig a 121. percben szerzett gólall nyert a Werder Bremen otthonában a Német Kupa elődöntőjében, így bejutott a két hét múlva esedékes berlini fináléba. A találkozót követően így értékeltek a csapatok képviselői.

 

A drámai mérkőzést követően a Bundesligában a kiesés elől menekülő Werder Bremen vezetőedzője, Florian Kohfeldt – akinek lehetséges menesztése a sajtóban már többször is felvetődött – a német közmédiának kifejtette: a nagy csatát hozó találkozó megerősítést ad csapata és saját maga számára az idény hátralevő részére.

„Ha egy csapat úgy játszik, mint ma mi, akkor nem lehet alapvető problémája az edzőjével. A játékosok nem értem, hanem saját magukért játszottak. Ilyen teljesítményt nem lehet nyújtani, ha gond van a trénerrel.”

Az RB Leipziget irányító Julian Nagelsmann úgy véli, együttese megérdemelte a győzelmet, emellett az ellenfél brémaiakat is megdicsérte – olvasható a lipcseiek honlapján.

„A srácoknak helyén volt a szívük, megérdemelten nyertünk. Kiélezett meccs volt, a Bremen nagyon jól játszott, nem hagytak nekünk sok lehetőséget, sokszor védekezésre kényszerítettek minket, így nem volt egyszerű dolgunk. Győztünk, de szerencse is kellett hozzá.”

A Német Kupa döntőjét – amelyben a Borussia Dortmund–Holstein Kiel párharc győztese lesz az RB Leipzig ellenfele – május 13-án, csütörtökön rendezik meg a berlini Olimpiai Stadionban. A Kicker arról számolt be, hogy a mérkőzésre Oliver Mintzlaff, a Leipzig vezérigazgatója nem szokványos módon jut majd el: a Lipcse és a német szövetségi főváros közötti 180 kilométeres távot biciklivel teszi meg.

„Nem vagyok versenykerékpáros, szóval ez kisebb kihívás lesz nekem” – mondta el a sportvezető, aki azt is elárulta, hogy a nyáron a Bayern Münchenhez távozó Julian Nagelsmannal szemben van még egy nagy elvárása.

„Megmondtam neki, hogy egy kupát még nyernie kell velünk – az első vizsgán kiválóan megfelelt” – jelentette ki Mintzlaff.

NÉMET KUPA
ELŐDÖNTŐ
Werder Bremen–RB Leipzig1–2 (0–0,0–0,1–1)hosszabbítás után
Bréma,zárt kapuk mögött. Vezette:Gräfe
Werder Bremen:Pavlenka – Gross (Bargfrede, 119.), Moisander, Veljkovics – Gebre Selassie, Eggestein, Mbom (Bittencourt, 73.), Augustinsson – Sargent, Füllkrug (Oszako, 66.), Selke (Möhwald, 96.).Vezetőedző:Florian Kohfeldt
RB Leipzig:
Gulácsi – Orbán, Konaté, Upamecano – Kampl – Mukiele, Olmo, Haidara (Nkunku, a szünetben; Forsberg, 114.), Angelino (Henrichs, 101.) – Sörloth (Hvang Hi Csan, 90.), Sabitzer (Poulsen, 74.).Vezetőedző:Julian Nagelsmann
Gólszerző:Bittencourt (105+1.), ill. Hvang Hi Csan(93.), Forsberg (120+1.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik