Német Kupa: Dárdai csapata és a Bayern is elődöntős

Vágólapra másolva!
2016.02.10. 20:54
null
A Herthának mindegy volt, hogy száraz körülmények között vagy hóesésben játszik (Fotó: Action Images)
Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC bejutott a Német Kupa elődöntőjébe, miután a negyeddöntőben 3–2-re legyőzte idegenben a Bundesliga 2.-ben szereplő Heidenheimet.

Jól kezdett a másodosztály 8. helyezettje, hiszen a 10. percben Schnatterer jobb oldali szöglete után Feick kihasználta Jarstein elmélázását, és a kapust megelőzve közelről a kapuba lőtt (1–0).

Túl sokáig nem tartott a hazai öröm, Weiser beadásai után Ibisevic a 21. percre ugyanis megfordította az állást, így a Hertha vonulhatott előnnyel a szünetre (1–2).

Egyórányi játékhoz közeledve úgy tűnt, eldől a mérkőzés, Haragucsi a fél hazai védelmet kicselezve a bal alsóba lőtt – nem sokkal később pedig az egyre nagyobb havazásban csak Mülleren múlt az újabb berlini gól, de nagy bravúrral védett (1–3).

Semmi nem utalt rá, hogy bajba kerülhet még a Hertha, de a 82. percben büntetőhöz jutott a Heidenheim, Schnatterer pedig a bal alsóba helyezett – egy csapásra nyílttá téve a továbbjutás kérdését (2–3).

A másodosztályú csapat lendületben is maradt, de újabb gólt nem tudott szerezni, így a berliniek jutottak a négy közé. Az elődöntő sorsolására a Bayern München Bochum elleni meccse után kerül sor, a friss Európa-bajnok kézikapus Andreas Wolff közreműködésével.

„Az álmunk megvalósításához vezető úton ez egy fontos, egyben nagyon nehéz állomás volt” – értékelt a Hertha Twitter-oldalán Dárdai Pál, s hozzátette: nagy csatán vannak túl, a két kapott gólból pedig tanulnia kell a játékosoknak.

A berlini együttes 35 év szünet után jutott újra elődöntőbe a Német Kupában, amelynek fináléját május 21-én épp a fővárosi Olimpiai Stadionban rendezik.

A MECCS GÓLJAI



BOCHUM–BAYERN MÜNCHEN

A házigazda az első félidő hajrájáig tartotta magát, akkor azonban Lewandowski feltörte a reteszt, majd nem sokkal később emberelőnybe került a Bayern, Simunek kiállításának köszönhetően.

A meccsen két asszisztig jutó Müller kihagyta ugyan a büntetőt, de a 61. percben így is növelte előnyét a rekordbajnok, Thiago Alcántara volt eredményes, a meccs végén pedig Lewandowski állította be a végeredményt.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI




NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Heidenheim–Hertha BSC 2–3
(Feick 10., Schnatterer 82. – 11-esből, ill. Ibisevic 14., 21., Haragucsi 58.)
Bochum–Bayern München 0–3 (Lewandowski 39., 90., Thiago Alcántara 61.)

KORÁBBI EREDMÉNYEK
Bayer Leverkusen–Werder Bremen 1–3
(J. Hernández 22. – 11-esből, ill. García 31., Pizarro 42. – 11-esből, Grillitsch 82.)
Stuttgart–Borussia Dortmund 1–3 (Rupp 21., ill. Reus 5., Aubameyang 31., Mhitarjan 89.)

ELŐDÖNTŐ (április 19-20.)
Hertha BSC–Borussia Dortmund
Bayern München–Werder Bremen
A DÖNTŐ
Május 21., Berlin, Olimpiai Stadion

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik