Mainz: „Minden lehetséges” – a klubelnök beszélt Szalai helyzetéről

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.01. 12:25
null
Szalai Ádám helyzetéről beszéltek a mainzi klubvezetők (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, Szalai Ádám ügyvédje a munkaügyi bírósághoz fordult a Mainz első csapatának edzéseitől eltiltott magyar labdarúgó képviseletében. A történtekkel kapcsolatban a német élvonalbeli klub két elöljárója osztotta meg a gondolatait a Bilddel.

 

A német lap beszámolója szerint a Mainznál megelőznék a jogvitát, ezért még az október 8-ára kitűzött bírósági tárgyalás előtt rendeznék Szalai Ádám helyzetét.

„Meg szeretnénk oldani a problémát, a cél a peren kívüli egyezség” – idézi a Bild Rouven Schröder sportigazgatót, aki szerint jogilag rendben van, hogy a 32 éves csatár csak az U23-as csapattal edzhet, a menedzsmentjével azonban felvették a kapcsolatot.

A cikk szerint szóba kerülhet a magyar válogatott labdarúgó szerződésének felbontása is, amit Stefan Hofmann klubelnök úgy kommentált: „minden lehetséges”, a szerződésbontás és az is, hogy Szalai visszatér az első csapat keretéhez. Hofmann véleménye szerint ha Szalai marad, és továbbra is állják a fizetését, akkor számításba is vehetik a Mainznál.

A klubelnök egyébként a sokat kritizált sportigazgatót is védelmébe vette. Elmondta, olyan rendszert kell létrehozniuk, ami valamelyest megkönnyíti a rendkívül széles spektrumot lefedő munkáját. A sportvezető a klubnál kialakult helyzetre is kitért.

„Nagyon nagy, parázsló elégedetlenség tapasztalható a csapatnál – különféle okokból. Nem számítottam rá, hogy ez ilyen méreteket ölt majd” – árulta el őszintén Hofmann.

Mint arról beszámoltunk, a pénzügyi és szakmai szempontból is nehéz napokat élő Mainz hétfőn elbocsátotta a vezetőedzőt, Achim Beierlorzert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik