Lyukas háló – Malonyai Péter jegyzete

MALONYAI PÉTERMALONYAI PÉTER
Vágólapra másolva!
2021.04.03. 23:59

Gulácsi Péter rutinjában bízhatunk, értve ezen azt is, hogy rendre a valóságból indul ki. Ezért mondhatta a Bayern elleni csúcsrangadó előtt, ha a legjobbjukat nyújtják, minden megtörténhet.

Még az is, hogy nyer a Leipzig – ezt már én teszem hozzá, ő csak gondolhatta, nem véletlenül, hiszen hiába követi egymást a két csapat a Bundesligában, a Bayern más világ.

FC Hollywood – ahogy Nyilasi Tibor találóan jellemezte a bajorokat, vagyis a legkisebb fuvallat is viharként söpör át a médián. A közelmúltban főként annak kapcsán, hogy remek a csapat, a játékosok visszatérően tudják, mi a teendőjük, pestiesen szólva nem ismernek pardont.

A hagyományos német precizitásnak ellentmondva percekkel később kezdődött a meccs, s még az is a közhely cáfolata, hogy a háló volt lyukas. De cseppben a tenger: a meccs szövete sem volt teljes. Lyukak tátongtak a produkción, a tempó persze hogy a megszokott volt, a küzdés dettó, ám kevés olyan történt a pályán, amire felkaphatta volna fejét a néző. Mert azt természetesen hagyjuk meg a licencképzők hallgatóinak, hogy nagy taktikai csata volt, mi nyugodtan leragadhatunk annál, hogy a futball látványsport.

Amiből aztán kaptunk valamit szünet után, még élénkebb lett a ritmus, ám ez nem újdonság arrafelé. Az sem, hogy a Bayern tudja, mit csinál, igaz, a lipcseiek is, a különbség csupán annyi, hogy náluk a megvalósításban akadnak hézagok. Az pedig enyhén szólva is szédelgő feldicsérés (idézem most is az egykori reklámjogot), hogy a Leipzigé a leglátványosabb futball a Bundesligában. Igaz, mit is mondhatna mást Markus Krösche sportigazgató, ha hírverést kíván csapni munkaadójának. Ami engem illett, leginkább Gulácsi Péter, Willi Orbán és remélem, mihamarabb Szoboszlai Dominik miatt figyelek rájuk, menthető elfogultság, gondolom.

Gulácsi és Orbán most is megtette a magáét, innen is tiszteletem nekik. Azt pedig ők most még jobban tudják, hogy a Bayern a Bayern – Robert Lewandowski nélkül is. Hogy párhuzamot keresve visszatérjek a reklámhoz, volt olyan óriásplakát Németországban, hogy „Csak a Mercedes – Mercedes”.

A rangadóról még annyit, hogy – volt jobb. Most rávághatja bárki, hogy „Na, ugye...”, amire csak azt felelem halkan, hogy kora délután láttam a Paks–MTK-t is.

Senki sem tökéletes.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik