Leipzig: Szoboszlai után nem terveznek újabb téli igazolást

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.05. 12:57
null
Oliver Mintzlaff szerint nem lesz újabb igazolása a Leipzignek télen (Fotó: AFP)
A három magyar válogatott labdarúgót is foglalkoztató RB Leipzig csak abban az esetben igazol az idén újabb játékost, ha a jelenlegi keretből elad valakit – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

„Szoboszlai Dominik megszerzése után kizártnak tartom, hogy télen vagy nyáron anélkül szerződtessünk újabb játékost, hogy valaki ne távozna” – mondta Oliver Mintzlaff ügyvezető a Sport Bild magazinnak.

Az MTI emlékeztetett, a lipcseiek a téli átigazolási időszakban 20 millió euróért vették meg a Salzburgtól a 20 éves Szoboszlait, aki így minden idők legdrágább magyar labdarúgója lett. A Bundesligában második helyen álló klubban szerepel a kapus Gulácsi Péter és a védő Willi Orbán is.

Mintzlaff szerint ahogy eddig, úgy ezután is fiatal tehetségek megszerzésére koncentrálnak, illetve a tapasztaltabbak eladásával jutnak bevételhez, mint például korábban a Chelsea-hez távozó Timo Werner, a Liverpoolhoz szerződő Naby Keita és a Napolihoz igazoló Diego Demme esetében – tette hozzá az MTI.

Az előző kiírásban Bajnokok Ligája-elődöntős RB Leipzig februárban a Liverpoollal találkozik a legrangosabb európai kupasorozat nyolcaddöntőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik