Leipzig: nem számítanak gazdasági változásra Mateschitz halála miatt

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.11.02. 11:22
null
A Leipzig és a Real Madrid Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt <strong>Mateschitz</strong> emléke előtt tisztelegtek (Fotó: Getty Images)
Az RB Leipzig labdarúgócsapatánál nem számítanak gazdasági változásra annak következményeként, hogy másfél héttel ezelőtt elhunyt a többségi tulajdonos céget alapító Dietrich Mateschitz.

 

A Sport Bild lapnak Oliver Mintzlaff, a lipcseiek vezérigazgatója kifejtette, hogy az eddigiekhez hasonló elhivatottsággal és motiváltsággal dolgoznak majd a jövőben is.

„Nem várom azt, és nem is tartok attól, hogy a Red Bull támogatásában változás történik” – nyilatkozta a sportvezető.

Az életének 78. évében, daganatos betegségben elhunyt Dietrich Mateschitz 1984-ben Chaleo Yoovidhya thaiföldi üzletemberrel közösen alapította meg a Red Bullt, amely az elmúlt 30 évben a sportvilág fontos szereplője lett. Két Formula–1-es csapat mellett a labdarúgásba és az extrém sportokba is rengeteget fektetett.

A száguldó cirkuszba 2005-ben vásárolta be magát, azóta a német Sebastian Vettel négy, a holland Max Verstappen pedig két egyéni világbajnoki címet szerzett a Red Bull volánja mögött. A RB Leipzig az ötödosztályból indulva pár éven belül a német klubfutball meghatározó együttesévé vált. Hét idény után feljutott az élvonalba, ott első évadjában a második helyen zárt. Ezzel rögtön kiharcolta a részvételt a nemzetközi kupaporondon, ahonnan azóta sem hiányzott. A lipcseiek három magyar válogatott labdarúgót, Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik