Légiósok: Schäfer Andrást szerződtette az Union Berlin – hivatalos

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.21. 10:05
null
Schäfer András a Bundesligába igazolt (Fotó: EM Sports)
Szerda délután – Felvidékről származó információnkra hivatkozva – megírtuk, hogy Schäfer András közel áll a klubváltáshoz; az Arminia Bielefeld és a szintén német élvonalbeli Union Berlin is érdeklődött a labdarúgó iránt. Mint kiderült, utóbbi klub, vagyis a Bundesliga-tabellán 5. helyen álló berlini csapat lett a befutó, amely pénteken 10 órakor bejelentette a Dunaszerdahely 22 éves középpályásának szerződtetését.

 

Schäfer András 2020 szeptemberében szerződött a DAC-hoz, amelyben hamar alapemberré vált. Az igazi áttörést a tavaly nyári Európa-bajnokság hozta meg neki, amelyen mind a három csoportmeccsen kezdőként számított rá Marco Rossi szövetségi kapitány, a Németország elleni, 2–2-re végződő csoportmeccsen gólt is szerzett.

Schäfer a mostani idényben 17 bajnokin három gólt szerzett és három gólpasszt adott a DAC színeiben. Az Union Berlin pénteken a hivatalos oldalain jelentette be, hogy szerződtette a magyar labdarúgót. A német klub nem részletezi, de úgy tudjuk, a magyar válogatott középpályás hosszú távú megállapodást írt alá. Schäfer András a 13-as számú mezt kapta meg Berlinben.

„Régóta figyelemmel követjük Andrást, nagyon tetszik nekünk a mentalitása, a fejlődési pályája és a labdával való bátor játéka. Fiatal, ambiciózus játékos” – idézi az Union hivatalos honlapja Oliver Ruhnert ügyvezető igazgatót.

A Bundesligában Schäferrel együtt jelenleg összesen hét magyar érdekelt: az RB Leipzigben Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán játszik, a Freiburg Sallai Rolandot, míg a Mainz Szalai Ádámot foglalkoztatja. Dárdai Pál középső fia, a német utánpótlás-válogatott Dárdai Márton még nem döntötte el, hogy a felnőttek között a magyar vagy a német válogatottat választja.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik