Labdarúgás: Rummenigge szerint nagy károkat okozhat a nézők nélküli időszak

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2020.10.11. 10:54
null
Karl-Heinz Rummenigge félti a futballkultúrát (Fotó: AFP)
Karl-Heinz Rummenigge szerint óriási veszélyt jelent a labdarúgásra a hosszan tartó nézők nélküli időszak.

„Attól tartok, nagy károkat okoz a futballnak, ha hamarosan nem lehetnek megint szurkolók a stadionokban” – mondta a Bayern München vezérigazgatója a Bild am Sonntag című lapban.

A játékosként kétszeres aranylabdás Rummenigge hozzátette, egyrészt a futballkultúrát félti, másrészt pénzügyi aggályai vannak.

„Európa-szerte minden klub 50 és 200 millió euró közötti összeget veszít egy szezonban, ha nézők nélkül kell játszania” – magyarázta.

A müncheni városvezetés a héten bejelentette, a koronavírus-járvány miatt október 25-ig biztosan nézők nélkül kell rendezni a labdarúgó-mérkőzéseket. Németországban jelenleg – az október végéig tartó tesztidőszakban – az adott stadion befogadóképességének legfeljebb húsz százalékát lehet megtölteni, ahol ehhez a helyi hatóságok hozzájárulnak.

Rummenigge hangsúlyozta, teljes mértékig a politikai döntésektől függenek, de jó az együttműködésük Markus Söder bajor miniszterelnökkel.

Ha a bajnokságot nem tudnák befejezni, azt számos klub nem élné túl Rummenigge szerint, és a Bundesliga összeomlana.

„Nem tudom elképzelni, hogy a Bundesliga a jövőben is a mostani formájában tudna működni. Még a jelenlegi feltételek mellett is vannak olyan pletykák, hogy egyes klubokat csőd fenyeget” – mondta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik