Labdarúgás: bort neveztek el Dárdai Pálról

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.02. 12:09
null
A Medicina cuvée mostantól Dárdai Pál nevét viseli (Fotó: Makovics Kornél/TEOL.hu)
Dárdai 8 – mostantól ezt a nevet viseli a szekszárdi Fritz Pincészet egyik csúcsbora. Ezernyolcszáz palack 2015-ös évjáratú Medicina cuvée-t kereszteltek át a Hertha BSC vezetőedzőjének tiszteletére – írja a TEOL.hu.

 

Jól cseng manapság Dárdai Pál neve a futballban. S nemcsak a magyarban, hanem az európaiban is, főként a németben. A 45 éves véméndi kötődésű szakember a minap kapott új szerződést a Hertha BSC-től, azt követően, hogy a berlini együttest benntartotta a Bundesliga első osztályában.

A szakember erre is koccinthatott hétfőn este a Fritz Pincészetben. Ráadásul nem is akármivel, a saját nevével ellátott borral tehette mindezt, mivel összesen ezernyolcszáz palack 2015-ös évjáratú Medicina cuvée-t keresztelt át a pincészet Dárdai Pál tiszteletére.

„Dárdai Pál hosszú évek óta nagyszerű hírvivője a szekszárdi boroknak, régóta a család jóbarátja, megtisztelő számunkra, hogy az ő neve szerepel mostantól a palackokon” – mondta Fritz József a TEOL.hu-nak.

Most kóstoltam először ezt a cuvée-t, de már érzem, hogy az egyik kedvencem lesz – fogalmazott Dárdai Pál, aki azt is elmondta, hogy kisiskolásként kapta meg először a nyolcas számot, ami végül az egész labdarúgó-pályafutását végigkísérte, s mindig szerencsét hozott neki. – Olyan ember vagyok, aki csak azokat engedi igazán közel magához, akiket a szívük vezérel. Fritz József ilyen, ezért is jövök ide mindig nagy örömmel. Az, hogy a pincészet egyik csúcsbora mostantól az én nevemet viseli, különleges érzés, és büszkeséggel tölt el.”

A Medicina cuvée tehát Dárdai 8 néven kerül piacra, és az is biztos, hogy néhány palack eljut Berlinbe is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik