Kleinheisler elé jó csatár, mögé válogatott bekk érkezett

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.08.22. 18:53
null
Kleinheisler László (jobbra) a 2016–2017-es szezonban a Darmstadtban bizonyíthat (Fotó: AFP)
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne verejtékzamat, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, önt is várja a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol és az olasz élvonal után a némettel folytatjuk ötrészes transzferológiai körsétánkat.

 

Az elmúlt héten klubot váltott két magyar játékos is a Bundesligában: az Európa-bajnokságon mutatott színvonalas teljesítménye ellenére sem maradhatott a Werder Bremennél Kleinheisler László, akit a Darmstadt kapott kölcsön egy évre, a kontinenstornán szintén maradandót alkotó Stieber Zoltán pedig kétszázezer euró ellenében a másodosztályú Kaiserslauternhez került végleg a Hamburgtól.

Kleinheislert minden nyári hangzatos nyilatkozat ellenére küldték a kiscsapathoz Brémából, némileg talán meglepő módon. Új állomáshelyén szintén új fiú a magyar középpályás mellett a 25 éves, sokszoros ukrán U-válogatott kapus Igor Berezovszkij, akinek tavaly nyár óta nem volt klubja, miután szakított akkor a Lierse SK-val, de korábban a Legia Warszawában is védett. Jóval ismertebb nála a svéd válogatott védő, Alexander Milosevic, akit annyiért adott kölcsön a Besiktas, mint amennyit Stieberért utalt a Lautern. Milosevic korábban kölcsönben a Hannoverben szerepelt – és annak ellenére távozott a török klubtól, hogy ott csak két vérbeli középső védő, Rhodolfo és Marcelo maradt.

Nem unatkoztak a „liliomok” a nyár végén, mert egy középcsatárra is szert tettek, szintén haszonbérben: Sven Schipplock tavaly 2.5 millióért került a Hoffenheimtől a Hamburghoz, de ott nem remekelt, 20 bajnokin nulla gólig, bár legalább négy gólpasszig jutott. Előtte azért tisztességgel termelte a találatokat az élvonalban, tehát mindenképpen jó fogásnak számít.

„Nincs már olyan játékos, aki el akarna hagyni bennünket” – szögezte le a csapat edzője, Norbert Meier, ám neki akadnak még kiszemeltjei, ilyen a Kleinheislerről már sokat halló norvég szélső, Tarik Elyounoussi (Hoffenheim), a Mainz sokszoros német U-válogatott támadója, Maximilian Beister aki már tiszteletét tette próbajátékon Darmstadban, de a két klub még alkudozik picit rajta –, vagy a Hamburgban létszám feletti szélső védő, Ashton Götz.

Pár millió eurót kellene költeni a szlovén csatárra, Roman Bezjakra (HNK Rijeka), akit már tavaly is csábítottak Darmstadtba, és a szerb válogatott szélső, karmester, Aleksandar Katai (Crvena zvezda) sem jönne ingyen.

SV DARMSTADT 98

Az a szép a futballban, hogy az olyan pici, relatíve ismeretlen klubok is képesek megkapaszkodni egy topligában, mint a Darmstadt, amely az elmúlt idényben minden előzetes várakozás ellenére nem pottyant vissza a Buli 2-be, hanem a 14. helyen végzett – írtuk a klubról a múlt héten, de az akkoriak most új fénybe kerülnek Kleinhesler érkezése miatt. Tipikus hiba, hogy ilyenkor szoktak bőkezűen igazolgatni a kiscsapatok, tízmillió euró körüli összeget befektetni a további tv-s és szponzorpénzek kontójára, aztán következik a süllyedés – nos, Darmstadtban nem tört ki a transzferláz, a nagy nyári vétel a Freiburgot 750 ezer euróért elhagyó védő, Immanuel Höhn, ingyen jött két ukrán spíler (köztük a rutinos Artem Fedeckij!) és az egykori csodagyerek, a volt Inter-csatár Victor Obinna, no és elsősorban Kleinheisler László. A fő veszteség nem is a csatár Sandro Wagner, hanem a sikeredző (az egykori kőkemény védő, NDK-s, majd össznémet válogatott) Dirk Schuster távozása, aki Augsburgban folytatja karrierjét. Utóda az 57 esztendős Norbert Meier, aki játékosként a Werder Bremenből, edzőként a Mönchengladbachból lehet ismerős, és szerződtetése 400 ezer euróba került. Felhívnánk a figyelmet a keret értékére, amelynél a Bundesliga 2-ben is csak a középmezőnyre lenne elegendő, és emeljük ki a „liliomok" török-német csapatkapitányát, Aytac Sulut, aki a topligák leggólerősebb védője volt a múlt idényben a maga hét bajnoki találatával.

VEZETŐEDZŐ: Norbert Meier
A KERET ÉRTÉKE: 20.3 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ: Immanuel Höhn, Kleinheisler László, Artem Fedeckij
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Sandro Wagner, Szlobodan Rajkovics, Christian Mathenia
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: D. Fernandes – Fedeckij, Sulu, Höhn, Holland – Heller, Gondorf, Kleinheisler, Olijnik – Schipplock, Colak

MINDEN HÍR A DARMSTADTRÓL ITT!

WERDER BREMEN

Mint megénekeltük fentebb, nem tartott igényt magyar középpályására az ukrán edző, Viktor Szkripnik (a brémaiak csapatkapitánya a 2004-es duplázáskor), aki a csapat korábbi költségvetéséhez képest most bőkezűen igazolt, a rosszfiú Max Kruséért például 7.5 milliót fizetett a Wolfsburgnak, de az osztrák balhátvéd, Florian Kainz vagy a finn védő, Niklas Moisander sem volt olcsó. A nagy gazdálkodás anyagi alapjait az adta meg, hogy a Jannik Vestergaard, Anthony Ujah kettősért majdnem 25 millió eurót kasszíroztak a zöld-fehérek, miközben a Ferencvárosban korábban megfordult Mateo Pavlovicot ingyen elengedték a Ligue 1-be. Érkezett egyébként szinte ingyen két szenegáli válogatott védő, Kleinheisler posztjára pedig a görög válogatott Thanosz Pecosz, hogy egy újabb izgalommentes, középmezőnybe pozícionált idényt fussanak a zöld-fehérek. Főleg, ha megérkezik még a nyáron a svéd válogatott balhátvéd, Ludwig Augustinsson Koppenhágából – ahonnan csak a télen költözik, de már biztosan a sokszoros dán válogatott középső és bal oldali középpályás, Thomas Delaney. Mondjuk ez sem túl jó hír Kleinheislernek.

„Mindannyian el voltunk ájulva Kleinheisler Európa-bajnokságon nyújtott játékától" – mondta még nem is olyan régen Szkripnik mester. Hamar az orra alá dugták a repülősót...

VEZETŐEDZŐ: Viktor Szkripnik
A KERET ÉRTÉKE: 63.6 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ: Max Kruse, Florian Kainz, Niklas Moisander
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Jannik Vestergaard, Anthony Ujah, Alejandro Gálvez
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: Wiedwald – Gebre Selassie, Moisander, L. Sané, S. García – Grillitsch – Bartels, Junuzovic, Kainz – C. Pizarro, Kruse

MINDEN HÍR A WERDER BREMENRŐL ITT!

AUGSBURG

Nem hiába izzasztotta meg tavasszal az Európa-ligában a Liverpoolt a kis német klub, két játékost is elszipkázott tőle Jürgen Klopp: Ragnar Klavant és a cserekapus Alexander Manningert; miközben a dél-koreai védőért, Hong Dzsong Hóért visszautasíthatatlan ajánlat érkezett Kínából, Piotr Trochowskival pedig nem hosszabbítottak a augsburgiak. A Darmstadtban mestermunkát végző, a sportigazgató Stefan Reuter által a Schalkéhoz hárommillió euró bánatpénz ellenében távozó vezetőedző, Markus Weinzierl utódjának kiválasztott Dirk Schuster nyári nagy fogása az izlandi ék, a tavaly kölcsönben már itt szereplő Alfred Finnbogason, a japán szélső, Uszami Takasi, Klavan utóda pedig a népes német védőfamília, a Friedrichek legújabb gyöngyszeme, a korosztályos válogatott Marvin Friedrich lesz (ha nem sikerül megszerezni Salzburgból Martin Hintereggert). És elnézést a fenti németesen tekergő körmondatért. Visszatérve a tárgyhoz: egy újabb európai kupaszereplés kiharcolás maga lenne a csoda. Az újabb.

VEZETŐEDZŐ: Dirk Schuster
A KERET ÉRTÉKE: 58.5 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ: Alfred Finnbogason, Uszami Takasi, Gojko Kacar
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Hong Dzsong Ho, Ragnar Klavan, Tobias Werner
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: Hitz – Verhaegh, Gouweleeuw, Callsen-Bracker, Max – Kacar, Kohr – Ku, H. Altintop, Caiuby – Finnbogason

MINDEN HÍR AZ AUGSBURGRÓL ITT!

FC INGOLSTADT

A 37 millió eurós keretet elnézve olyan sok célt nem lehet kitűzni az új edző, Markus Kauczinski (a sikerkovács Ralph Hasenhüttl Lipcsébe tett át székhelyét) elé, úgy pedig különösen nem, hogy a nyári igazolásokat elnézve egyáltalán nem erősödött az Audi-gyári csapat. Ésszerű gazdálkodással is bent lehet azonban maradni a Buliban, sőt a gárda legutóbb a 11. helyen végzett, 33 rúgott góllal... Érdekes, hogy Kauczinski elsősorban a 42-szer kapituláló védelem gatyába rázására koncentrált a nyáron, és további igazolásokat tervez ebbe a csapatrészbe, és ha már az előbb megemlítettük Reutert, áruljuk el, hogy itt is egy korábbi pompás védő a sportigazgató: Thomas Linke. Aki Phil Neumann (Schalke), Joao Victor (Kapfenberg) és Marcel Tisserand (Monaco) ügyében tárgyal jelenleg.

VEZETŐEDZŐ: Markus Kauczinski
A KERET ÉRTÉKE: 37 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ: Florent Hadergjonaj, Robert Leipertz, Martin Hansen
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Benjamin Hübner, Danny da Costa, Danilo Soares
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: M. Hansen – Bauer, Hadergjonaj, M. Matip, Suttner – Roger – Gross, M. Christensen – Hartmann, Lezcano, Leckie

MINDEN HÍR AZ INGOLSTADRTÓL ITT!

HAMBURGER SV

Belehomorítottak a transzferidőszakba a kikötővárosiak, a középmezőnybeli rang kiharcolása után a cél most az európai hadszíntér, immár fedélzeten a 25 millió eurónál is többért megszerzett Filip Kosztics (szélső), Alen Halilovic (karmester), Bobby Wood (csatár), Luca Waldschmidt (csatár), Christian Mathenia (kapus) szakasszal. Stieber mellett távozott két veterán, a horvát csatár, Ivica Olic és a cseh kapus, Jaroslav Drobny, Zalaegerszeg egykori gólvágója, Artjoms Rudnevs pedig ingyen írhatott alá az 1.FC Kölnhöz. Felhívnánk a figyelmet arra, hogy az egykori neves támadó, Bruno Labbadia milyen remek, jó erőkből álló középpályás sorral operál, amely elé már csak egy igazi gólvágó kellene a nagyobb célok eléréséhez: az elmúlt idényben Pierre-Michel Lasogga csak nyolc bajnoki találatig jutott. Ezért merült fel a paraguayi támadó, Walter González (Arouca) és Emmanuel Riviere (Newcastle United) neve, míg a klubvezetés a védelmet a két brazil olimpiai-bajnokkal, Rodrigo Caióval és Walace Souzával erősítené meg.

VEZETŐEDZŐ: Bruno Labbadia
A KERET ÉRTÉKE: 74.2 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ: Filip Kosztics, Alen Halilovic, Bobby Wood
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Kerem Demirbay, Stieber Zoltán, Ivica Olic
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: Adler – Szakai, Djourou, Reis, Ostrzolek – Ekdal, Holtby – N. Müller, Halilovic, Kosztics – Lasogga

MINDEN HÍR A HAMBURGRÓL ITT!

1. FC KÖLN

Utoljára akkor ment ilyen jól az elmúlt szezont a kilencedik pozícióban végző „kecskéseknek”, amikor még az ő soraikat erősítette Jörg Berger, majd Morten Olsen edzősége alatt Bodo Illgner, a két friss Eb-győztes, Kim Christofte és Henrik Andersen, Andrzej Rudy, Pierre Littbarski és Frank Ordenewitz is, azaz az 1992–93-as idényben. A széles mosolyú edző, Peter Stöger (a középkorúak emlékezhetnek rá az osztrák válogatottból) csak egy alapemberét adta el a nyáron, de őt bombaáron, miközben megtartotta a Jonas Hector, Timo Horn, Anthony Modeste triót. Az új fogások közül a középső középpályás Marco Höger és Rudnevs a két legnagyobb név, de a francia U20-as válogatott csatár, Sehrou Guirassy is sokra viszi még. Figyelemre méltó Ströger hol 3–4–2–1-es, hol 4–2–2–2-es hadrendje, illetve ha már ilyen sokszor emlegettünk régi nagy játékosokat, jegyezzük meg azt is, hogy az egyik alelnök a klubnál a nagy Toni Schumacher, a sportigazgató pedig a Feiburg egykori kapuvédője, Jörg Schmadtke.

VEZETŐEDZŐ: Peter Stöger
A KERET ÉRTÉKE: 73.9 millió euró
A LEGFONTOSABB HÁROM ÉRKEZŐ: Sehrou Guirassy, Marco Höger, Konstantin Rausch
A LEGFONTOSABB HÁROM TÁVOZÓ: Yannick Gerhardt, Kevin Vogt, Dusan Svento
A LEGJOBB 11 SZERINTÜNK: Horn – F. Sörensen, Maroh, Heintz – Risse, Höger, Jojics, Hector – Zoller, Bittencourt – Modeste

MINDEN HÍR AZ 1. FC KÖLNRŐL ITT!

 

FC AUGSBURG
Érkezett: Alfred Finnbogason (Real Sociedad, 4.000.000 euró), Uszami Takasi Usami (Gamba Oszaka, 1.500.000), Marvin Friedrich (Schalke, 1.000.000), Georg Teigl (RB Leipzig, ingyen), Andreas Luthe (Bochum, i.), Gojko Kacar (Hamburg, i.)
Kölcsönből vissza: Nikola Djurdjics (Düsseldorf), Tim Matavz (Genoa)
Távozott: Hong Dzsong Ho (Csiangszu Szuning, 6.000.000), Nikola Djurdjics (Partizan Beograd, 400.000), Sascha Mölders (1860 München, 150.000), Alexander Manninger (Liverpool, i.), Piotr Trochowski (szerződése lejárt), Ragnar Klavan (Liverpool, 5.000.000), Tobias Werner (VfB Stuttgart, 1.000.000)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Kevin Volland (Hoffenheim, 20.000.000), Julian Baumgartlinger (Mainz, 4.000.000), Jonas Meffert (Karlsruhe, 600.000), Danny da Costa (Ingolstadt, 500.000), Ramazan Özcan (Ingolstadt)
Kölcsönből vissza: Rju Szung Vu (Arminia Bielefeld), Levin Öztunali (Werder Bremen), Joel Pohjanpalo (Düsseldorf)
Távozott:
Christoph Kramer (Mönchengladbach, 15.000.000), Jonas Meffert (Freiburg, 1.200.000), Dario Kresic (Omonia Nicosia, i.), Sebastian Boenisch (szl.), Malcolm Cacutalua (Bielefeld)
Kölcsönbe: Marlon Frey (Kaiserslautern)

FC BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Mats Hummels (Borussia Dortmund, 38.000.000), Renato Sanches (Benfica, 35.000.000)
Kölcsönből vissza:Pierre-Emile Höjbjerg (Schalke)
Távozott: Pierre-Emile Höjbjerg (Southampton, 15.000.000), Sebastian Rode (Borussia Dortmund, 12.000.000), Ivan Lucic (Bristol City), Mario Götze (Dortmund, 26.000.000)
Kölcsönbe:Medhi Benatia (Juventus, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Serdar Tasci (Szpartak Moszkva)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Ousmane Dembélé (Rennes, 15.000.000), Raphaël Guerreiro (Lorient, 12.000.000), Sebastian Rode (Bayern München, 12.000.000), Marc Bartra (Barcelona, 8.000.000), Emre Mor (Nordsjaelland, 7.000.000), Mikel Merino (Osasuna, 3.750.000), André Schürrle (Wolfsburg, 30.000.000), Mario Götze (Bayern München, 26.000.000)
Kölcsönből vissza: Jakub Blaszczykowski (Fiorentina), Jannik Bandowski (1860 München)
Távozott:Henrih Mhitarjan (Manchester United, 42.000.000), Mats Hummels (Bayern München, 38.000.000), Ilkay Gündogan (Manchester City, 27.000.000), Jakub Blaszczykowski (Wolfsburg, 5.000.000), Moritz Leitner (Lazio, 2.000.000)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Christoph Kramer (Leverkusen, 15.000.000), Jannik Vestergaard (Werder Bremen, 12.500.000), Bénes László (Zilina, 2.000.000), Tobias Strobl (Hoffenheim, i.), Djibril Sow (Mönchengladbach II)
Kölcsönből vissza: Josip Drmic (Hamburg)
Távozott: Granit Xhaka (Arsenal, 45.000.000), Branimir Hrgota (Eintracht Frankfurt, i.), Havard Nordtveit (West Ham, i.), Roel Brouwers (Roda, i.), Martin Stranzl (visszavonult)
KV: Martin Hinteregger (RB Salzburg)

SV DARMSTADT 98
Érkezett: Immanuel Höhn (Freiburg, 750.000), Michael Esser (Sturm Graz), Artyem Fedeckij (Dnipro, i.), Denisz Olijnik (Vitesse, i.), Victor Obinna (Duisburg, i.), Igor Berezovszkij (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Antonio Colak (Hoffenheim), Alexander Milosevic (Besiktas, 200.000), Sven Schipplock (Hamburg), Kleinheisler László (Werder)
Távozott: Sandro Wagner (Hoffenheim, 2.800.000), Christian Mathenia (Hamburg, 800.000), Konstantin Rausch (1.FC Köln, i.), Tobias Kempe (Nürnberg, i.), Michael Stegmayer (visszavonult), Marco Sailer (Wacker Nordhausen, i.), Lukasz Zaluska (Wisla Kraków, i.), Szlobodan Rajkovics (Palermo, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Luca Caldirola (Werder Bremen)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Taleb Tavatha (Maccabi Haifa, 1.200.000), Omar Mascarell (Real Madrid, 1.000.000), Branimir Hrgota (Mönchengladbach, i.), Danny Blum (Nürnberg, i.), Rafal Gikiewicz (Braunschweig, 1.000.000)
Kölcsönbe: Ante Rebic (Fiorentina), Jesús Vallejo (Real Madrid), Guillermo Varela (Manchester United), Michael Hector (Chelsea)
Távozott: Carlos Zambrano (Rubin Kazany, 3.500.000), Luca Waldschmidt (Hamburg, 1.300.000), Alekszandar Ignjovszki (Freiburg, 750.000), Sonny Kittel (Ingolstadt, i.), Constant Djakpa (szl.), Anisz Ben-Hatira (szl.), Stefan Aigner (1860 München, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Kaan Ayhan (Schalke)

SC FREIBURG
Érkezett: Caglar Söyüncü (Altinordu, 2.500.000), Janik Haberer (Hoffenheim, 2.000.000), Onur Bulut (Bochum, 1.200.000), Manuel Gulde (Karlsruhe, 1.200.000), Jonas Meffert (Leverkusen, 1.200.000), Alekszandar Ignjovszki (Eintracht Frankfurt, 750.000)
Kölcsönből vissza:Christopher Jullien (Dijon), Philipp Zulechner (Young Boys), Sebastian Kerk (Nürnberg)
Távozott: Christopher Jullien (Toulouse, 2.800.000), Sztefan Mitrovics (Gent, 1.500.000), Immanuel Höhn (Darmstadt, 750.000), Vegar Eggen Hedenstad (St. Pauli, i.)
Kölcsönbe: Tim Kleindienst (Heidenheim, 100.000)

HERTHA BSC
Érkezett:
Vedad Ibisevic (VfB Stuttgart, i.), Ondrej Duda (Legia Warszawa, 4.200.000)
Kölcsönből vissza: Hoszogai Hadzsime (Bursaspor)
Kölcsönbe: Allan (Liverpool)
Távozott:
Johannes van den Bergh (Getafe, i.), Sascha Burchert (Greuther Fürth, i.), Roy Beerens (Reading, 1.000.000), Hoszogai Hadzsime (Stuttgart, 700.000), Tolga Cigerci (Galatasaray, 3.000.000)

HAMBURGER SV
Érkezett: Bobby Wood (Union Berlin, 3.500.000), Luca Waldschmidt (Eintracht Frankfurt, 1.300.000), Arianit Ferati (VfB Stuttgart, 850.000), Christian Mathenia (Darmstadt, 800.000), Filip Kosztics (Stuttgart, 14.000.000), Alen Halilovic (Barcelona, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Stieber Zoltán (Nürnberg), Kerem Demirbay (Düsseldorf)
Távozott: Kerem Demirbay (Hoffenheim, 1.700.000), Ivo Ilicevic (szl.), Artjoms Rudnevs (1.FC Köln, i.), Jaroslav Drobny (Werder Bremen, i.), Ivica Olic (1860 München, i.), Gojko Kacar (Augsburg, i.), Stieber Zoltán (Kaiserslautern, 200.000)
Kölcsönből vissza: Josip Drmic (Mönchengladbach)
Kölcsönbe: Batuhan Altintas (Kasimpasa), Sven Schipplock (Darmstadt)

TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Andrej Kramaric (Leicester, 10.000.000), Lukas Rupp (VfB Stuttgart, 5.000.000), Sandro Wagner (Darmstadt, 2.800.000), Kerem Demirbay (Hamburg, 1.700.000), Kevin Vogt (1.FC Köln, 1.500.000), Benjamin Hübner (Ingolstadt, 800.000), Gregor Kobel (Grasshopper U18, 138.000), Marco Terrazzino (Bochum, i.)
Kölcsönből vissza: Janik Haberer (Bochum), Christoph Martschinko (Austria Wien), Felipe Pires (FSV Frankfurt), Pak In Hjok (FSV Frankfurt), Szalai Ádám (Hannover), Marko Maric (Lechia Gdansk), Marvin Schwäbe (Osnabrück)
Távozott: Kevin Volland (Leverkusen, 20.000.000), Janik Haberer (Freiburg, 2.000.000), Christoph Martschinko (Austria Wien), Jens Grahl (VfB Stuttgart, i.), Kevin Kuranyi (szl.), Tobias Strobl (Mönchengladbach, i.)
Kölcsönbe: Joelinton (Rapid Wien, 600.000), Marvin Schwäbe (Dynamo Dresden), Felipe Pires (Austria Wien), Antonio Colak (Darmstadt)
Kölcsönből vissza: Matheus Biteco (Barra)

FC INGOLSTADT 04
Érkezett: Robert Leipertz (Schalke, 1.500.000), Martin Hansen (Den Haag, 950.000), Hauke Wahl (Paderborn, i.), Sonny Kittel (Eintracht Frankfurt, i.), Florent Hadergjonaj (Young Boys, 2.000.000)
Kölcsönbe: Anthony Jung (RB Leipzig)
Távozott: Benjamin Hübner (Hoffenheim, 800.000), Danny da Costa (Leverkusen, 500.000), Danilo Soares (szl.), Ramazan Özcan (Leverkusen), Konsztantin Engel (Asztana)
Kölcsönbe: Elias Kachunga (Huddersfield)

1. FC KÖLN
Érkezett: Marco Höger (Schalke, 1.3000.000), Konstantin Rausch (Darmstadt, i.), Artjoms Rudnevs (Hamburg, i.), Sehrou Guirassy (Lille, 3.800.000)
Kölcsönből vissza:Bruno Nascimento (Tondela)
Távozott: Yannick Gerhardt (Wolfsburg, 13.000.000), Kevin Vogt (Hoffenheim, 1.500.000), Daniel Mesenhöler (Union Berlin, i.), Dusan Svento (Slavia Praha, i.), Bruno Nascimento (Omonia Nikosia, i.)
Kölcsönből vissza: Philipp Hosiner (Rennes)

RASENBALLSPORT LEIPZIG
Érkezett: Naby Keita (RB Salzburg, 15.000.000), Timo Werner (VfB Stuttgart, 10.000.000), Marius Müller (Kaiserslautern, 1.700.000), Benno Schmitz (RB Salzburg, 800.000)
Kölcsönből vissza: Kalmár Zsolt (FSV Frankfurt), Omer Damari (RB Salzburg)
Távozott: Stefan Hierländer (Sturm Graz, i.), Georg Teigl (Augsburg, i.)
Kölcsönbe: Nils Quaschner (Bochum), Anthony Jung (Ingolstadt), Omer Damari (New York Red Bulls)

1. FSV MAINZ 05
Érkezett: Jhon Córdoba (Granada, 6.500.000), Jean-Philippe Gbamin (Lens, 5.000.000), Gerrit Holtmann (Braunschweig, 3.000.000), Jonas Lössl (Guingamp, 2.500.000), José Rodríguez (Galatasaray, 2.150.000), Christian Clemens (Schalke, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Besar Halimi (FSV Frankfurt), Niki Zimling (FSV Frankfurt), Maximilian Beister (1860 München)
Távozott: Loris Karius (Liverpool, 6.200.000), Julian Baumgartlinger (Leverkusen, 4.000.000), Elkin Soto (Once Caldas, i.), Henrique Sereno (szl.), Dani Schahin (Roda)

SCHALKE 04
Érkezett: Breel Embolo (Basel, 27.000.000), Naldo (Wolfsburg, i.), Coke (Sevilla, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Kaan Ayhan (Eintracht Frankfurt), Timon Wellenreuther (Mallorca), Donis Avdijaj (Sturm Graz)
Kölcsönbe: Abdul Rahman Baba (Chelsea, 500.000)
Távozott: Christian Clemens (Mainz, 2.000.000), Robert Leipertz (Ingolstadt, 1.500.000), Marco Höger (1.FC Köln, 1.300.000), Marvin Friedrich (Augsburg, 1.000.000), Michael Gspurning (Union Berlin, i.), Roman Neustädter (Fenerbahce, i.), Joel Matip (Liverpool, i.), Leroy Sané (Manchester City, 50.000.000)
Kölcsönből vissza: Junesz Belhanda (Dinamo Kijev), Pierre-Emile Höjbjerg (Bayern München)

VfL WOLFSBURG
Érkezett: Yannick Gerhardt (1.FC Köln, 13.000.000), Jeffrey Bruma (PSV, 11.500.000), Josip Brekalo (Dinamo Zagreb, 6.000.000), Victor Osimhen (Ultimate Strikers Academy, 3.500.000), Josuha Guilavogui (Atlético Madrid, 3.000.000), Daniel Didavi (VfB Stuttgart, i.), Jakub Blaszczykowski (Dortmund, 5.000.000), Mario Gómez (Fiorentina, 7.000.000)
Kölcsönbe: Borja Mayoral (Real Madrid)
Távozott: Naldo (Schalke, i.), Felipe (Chaves, i.), André Schürrle (Dortmund, 30.000.000), Max Kruse (Werder Bremen, 7.500.000)

WERDER BREMEN
Érkezett: Florian Kainz (Rapid Wien, 3.500.000), Niklas Moisander (Sampdoria, 1.800.000), Fallou Diagne (Rennes, 1.500.000), Justin Eilers (Dynamo Dresden, i.), Lennart Thy (St. Pauli, i.), Jaroslav Drobny (Hamburg, i.), Thanosz Pecosz (Rapid Wien, i.), Max Kruse (Wolfsburg, 7.500.000), Lamine Sané (Bordeaux, i.)
Kölcsönből vissza: Izet Hajrovic (Eibar), Luca Caldirola (Darmstadt)
Távozott: Jannik Vestergaard (Mönchengladbach, 12.500.000), Anthony Ujah (Liaoning, 11.500.000), Felix Kroos (Union Berlin, 500.000), Oliver Hüsing (Ferencváros, 300.000), Mateo Pavlovic (Angers, i.), Alejandro Gálvez (Eibar, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Gerhard Tremmel (Swansea), Papy Djilobodji (Chelsea), Levin Öztunali (Leverkusen)
Kölcsönbe: Kleinheisler László (Darmstadt)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

VfB STUTTGART
Érkezett: Jean Zimmer (Kaiserslautern, 2.500.000), Simon Terodde (Bochum, 2.500.000), Anto Grgic (Zürich, 2.000.000), Marcin Kaminski (Lech Posnan, i.), Jens Grahl (Hoffenheim, i.), Hoszogai Hadzsime (Hertha, 700.000), Tobias Werner (Augsburg, 1.000.000), Hans Nunoo Sarpei (Liberty Professionals)
Távozott: Timo Werner (RB Leipzig, 10.000.000), Antonio Rüdiger (Roma, 9.000.000), Lukas Rupp (Hoffenheim, 5.000.000), Geoffroy Serey Dié (Basel, 1.200.000), Arianit Ferati (Hamburg, 850.000), Przemyslaw Tyton (Deportivo La Coruna, 500.000), Vedad Ibisevic (Hertha, i.), Georg Niedermeier (szl.), Martin Harnik (Hannover, i.), Daniel Didavi (Wolfsburg, i.), Daniel Schwaab (PSV, i.), Filip Kosztics (Hamburg, 14.000.000)
Kölcsönből vissza: Artyem Kravec (Dinamo Kijev), Federico Barba (Empoli)

HANNOVER 96
Érkezett: Niclas Füllkrug (Nürnberg, 2.200.000), Florian Hübner (Sandhausen, 500.000), Sebastian Maier (St. Pauli, i.), Martin Harnik (Stuttgart), Marvin Bakalorz (Paderborn, i.)
Kölcsönből vissza: Mevlüt Erdinc (Guingamp)
Távozott: Kijoteke Hirosi (Sevilla, 6.500.000), Ron-Robert Zieler (Leicester City, 3.500.000), Marcelo (Besiktas), Jamagucsi Hotaru (Cerezo Oszaka, 1.500.000), Hugo Almeida (AEK Athén, i.), Ceyhun Gülselam (Karabükspor, i.), Leon Andreasen (szl.), Christian Schulz (Sturm Graz, i.), Szakai Hiroki (Marseille, i.)
Kölcsönbe: Mevlüt Erdinc (Metz)
Kölcsönből vissza: Alexander Milosevic (Besiktas), Szalai Ádám (Hoffenheim), Allan Saint-Maximin (Monaco)

Lezárva vasárnap délben, vastaggal az elmúlt hét nap eseményei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik