Játékossors: Mesut Özil bejelentette, hogy visszavonul

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.03.22. 12:52
null
Mesut Özil világbajnokként, német, spanyol és angol kupagyőztesként vonul vissza (Fotó: AFP)
Bejelentette visszavonulását Mesut Özil, a németek világbajnok középpályása, aki ebben az idényben a török Istanbul Basaksehirnél játszott.

A 34 éves, 92-szeres német válogatott Özil a közösségi oldalára kitett közleményben megköszönte egykori klubjainak, edzőinek és játékostársainak mindazt, amivel 17 éves profi karrierje alatt segítették.

Visszavonulásának okaként az utóbbi időben elszenvedett sérüléseit nevezte meg, már régóta nem játszhatott rendszeresen.

A Gelsenkirchenben született Özil 2005-ben a helyi Schalkénál lett profi labdarúgó, három évvel később, 19 évesen a Werder Bremenhez szerződött, amellyel Német Kupát nyert és az UEFA-kupa döntőjéig jutott. Két idényt követően, 2010-ben a Real Madridhoz szerződött, egy-egy bajnoki címet és Király-kupát nyert a klubbal, három éven át a La Liga gólpasszkirálya volt.

A 2013–2014-es idényben az Arsenalhoz szerződött, négy FA-kupát nyert a londoni klubbal, amelynél az utolsó idényeiben alig-alig játszott, így 2021-ben a Fenerhahcéhoz szerződött, és utolsó aktív éveit a török élvonalban töltötte.

Németországban ötször választották meg az év játékosának, 2014-ben vb-t nyert a válogatottal, amelyben 92 mérkőzésen 23 gólt szerzett. 2018-ban került ki a válogatottból, miután több politikai üzenetet is megfogalmazott.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik