Fredi Bobic korábban két évig volt a Hertha játékosa (Fotó: AFP)

 

A szlovén édesapa és horvát édesanya gyermekeként Mariborban született, játékosként 37-szeres német válogatott Bobic 2016 óta dolgozik Frankfurtban, a szerződése elvileg 2023-ig érvényes, ám egy ideje már nyilvánvalóvá tette, hogy távozni akar.

„Öt nagyszerű évet töltöttem el az Eintracht Frankfurtnál. Ennek az időszaknak a sikerei büszkeséggel töltenek el. Sokat változtunk, és sokat alkottunk” – mondta Bobic, aki játékos-pályafutása végén, 2003 és 2005 között a Herthában futballozott, a családja azóta is a fővárosban él.

A csapat 2016-ban csak osztályozón tudott benn maradni a Bundesligában, majd 2018-ban megnyerte a Német Kupát, 2019-ben elődöntős volt az Európa-ligában, most pedig a Bundesliga tabellájának negyedik helyén áll, és első alkalommal lehet főtáblás a Bajnokok Ligájában.

„Fredi Bobic jelentős szerepet játszott az Eintracht közelmúltbeli sport- és pénzügyi sikereiben. Remek döntései hozzájárultak a csapat fejlődéséhez. Tökéletes munkát végzett” – mondta Philip Holzer klubelnök.

Az Eintrachttól nyáron távozik az osztrák Adolf Hütter vezetőedző – aki a Borussia Mönchengladbach trénere lesz – és Bruno Hübner sportigazgató is, aki nem hosszabbított szerződést. Sajtóhírek szerint Ralf Rangnick a legfőbb jelölt a vezetőedzői és a sportigazgatói posztra, ám ő jó esélyekkel pályázik a német válogatott szövetségi kapitányi tisztségére is.

„Rajongója vagyok Fredinek! Becsületes, őszinte srác, és nagyon jó ember” – mondta nemrégiben Dárdai Pál, aki örömmel fogadja korábbi csapattársa érkezését.

A Hertha korább klubmenedzsere, Michael Preetz január végén, Dárdai második vezetőedzői kinevezése előtt távozott a klubtól – jelenleg a posztot átmenetileg Arne Friedrich tölti be. A fővárosiakat továbbra is a kiesés fenyegeti, mert csupán a 14. helyen állnak, de a gazdag befektető, Lars Windhorst célja, hogy a csapat hamarosan meghatározó tényező legyen Európában.