Rekordösszegért igazolt a Hertha (Fotó: AFP)

 

Michael Preetz, a Hertha sportigazgatója már a kedd esti taggyűlésén beharangozta, hogy Mathew Leckie után hamarosan újabb igazolást jelent be a klub. Nos, nem is tétovázott sokáig a berlini alakulat: csütörtök délután szerződtették Davie Selkét a Gulácsi Pétert is soraiban tudó RB Leipzigtől. Az átigazolási díjat a két egyesület közös megegyezése alapján nem hozták nyilvánosságra, a Kicker azonban tudni véli: bónuszokkal együtt 10 millió eurót utal a Hertha a lipcseieknek, ami klubrekord.

A Herthánál a 27-es mezszámot kapó Selke a nemrég véget érő szezonban 21 Bundesliga-meccsen négyszer volt eredményes az ezüstérmes RB Leipzigben. A német utánpótlás-válogatottak mindegyikében pályára lépett, illetve ott volt a riói olimpián, amelyen öt meccsen két gólt szerzett.

A nyári átigazolási időszakban még így is pluszos a Hertha, John Anthony Brooksért ugyanis 20 millió eurót fizetett a Wolfsburg. A hírek szerint napokon belül újabb igazolást jelenthet be a Berlin: Karim Rekik lehet a következő szerzemény.